Inför Djurgården-Hammarby

Djurgården – Hammarby

Söndag 29 april kl. 15.00, Tele2 Arena – Köp biljett här
Domare: Martin Strömbergsson

Matchvärd:

Derbydags igen på söndag när Hammarby gästar Tele2 Arena i en match som på klassiskt derbymanér är rejält upphaussad. Med snart 25000 sålda biljetter – och försäljning som stadigt tickar vidare – lär det bli bra tryck på läktarna och Özcan Melkemichels manskap har snabbt repat sig efter det svidande poängtappet i Borås som nu omvandlats till extra tändvätska.
– Det känns bra. Den värsta besvikelsen från Elfsborg senast har försvunnit och vi ser fram emot den här matchen. Det märks på killarna att det vankas derby. Det blir en speciell känsla när det är viktiga matcher och det är precis som det ska vara, berättar Özcan som gärna har en bra stämning i gruppen men framför allt ett riktigt hungrigt lag.
– Det är alltid bra med harmoni men någonstans är det ändå fullt fokus som är viktigast. Det får inte bli för avslappnat och trevligt innan match, det är inte okej.

”Vi måste välja rätt men det kommer också tätt med matcher framöver”

Läget i truppen

Yura Movsisyan är tillbaka efter två matchers avstängning men däremot har Johan Andersson stukat foten nyligen och missar derbyt.
– Johan fick en stukning under träningen i veckan så han är inte aktuell för spel. Men i princip så är alla andra friska utom Edward Chilufya som är förkyld. Så vi får se hur det artar sig för honom, säger Özcan som därmed får både nöjet och dilemmat att välja lag från en bred och stark trupp.
– Det är alltid svårt att ta de besluten, framför allt på vissa positioner där det är bra konkurrens. Vi måste välja rätt men det kommer också tätt med matcher framöver med Malmö redan på torsdag och sedan rullar det på. Därför är det också viktigt att vi roterar på de positioner där vi känner att det är väldigt jämnt. Då får vi dels fräscha spelare och det blir samtidigt lite lättare att hålla humöret upp på alla.

Missar nästa match vid gult kort: Jonas Olsson, Fredrik Ulvestad – båda med två varningar var.

Motståndarkollen

De grönvita har fått en stark inledning på Allsvenskan och bör enligt en del bedömare gå in med favorittrycket över axlarna mot ett Djurgården som förvisso också har haft en bra inledning trots ett lite knepigare spelschema.
– Hammarby har börjat väldigt bra och framför allt är de väldigt duktiga offensivt. Många individuellt skickliga spelare som spelar med mycket fart i anfallsspelet. De vill spela på ett sätt som vi vet om men som vi inte kan prata om i det här sammanhanget utan att avslöja för mycket. Men vi har bra koll på Hammarby och det gäller att vi ser upp med deras offensiv, framför allt i kontringsspelet är de riktigt bra. Vi får inte slarva i vår offensiv så att de kan kontra emot oss. Det blir viktigt och sedan ska vi självklart utnyttja en del svagheter som vi vet att de har, allt utifrån vårt eget sätt att spela, summerar Özcan.

Attachment

l