Inför Djurgården-Hammarby

150824 Djurgårdens spelare samlas under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Djurgården och Hammarby den 24 augusti 2015 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån / 135432

Djurgården-Hammarby

När: Söndag 6 mars kl.14.00
Var: Tele2 Arena
Hur: Ses på plats. Över 22.000 sålda biljetter i nuläget, har du ännu inte biljett klickar du här för att köpa. För de som inte kan närvara visas matchen på C More Fotboll.
Publikinformation: Hittar du här.
Souvenirer: Kommer att finnas till försäljning i souvenirtältet beläget vid SkyView utanför Tele2 Arena kl 12-14, endast kortbetalning gäller.
Truppen: Kommer på dif.se under lördagen
Icke aktuella spelare: Kevin Walker (avstängd), Marcus Hansson (hjärnskakning), Jonathan Augustinsson (lår), Mathias Ranégie (knä), Michael Jahn (provspel Huskvarna), Kerim Mrabti och Haris Radetinac (båda rehab)

pelle_pekar_743

Pelle om matchen

Den olyckliga förlusten mot Syrianska har satt press på Djurgården inför derbyt där seger är ett måste samtidigt som Ljungskile måste ta poäng mot Syrianska. Å andra sidan ska ju DIF alltid gå för en seger i ett derby så det handlar om att göra sin del och gå ut och se till att trepoängaren säkras för Pelle Olssons manskap.
– Vi sa ju innan när cuplottningen kom att man har ju en nackdel som högst rankade lag att det lag som är tvåa får två hemmamatcher på vägen fram till den tredje avgörande. Då finns det en liten risk att man ligger efter när man kommer till den matchen som förstarankad. Nu gör vi det och dessutom har vi förlorat mot Syrianska vilket gör att vi även måste tampas mot dem om förstaplatsen. Det gör att läget är som förväntat fast kanske ett hack sämre än vad vi hade hoppats på. Men så länge det lever är det ju ett intressant läge och i och med att det är derby så blir det ju en fantastisk inramning. Så det ska bli väldigt roligt att spela på söndag, säger Pelle som är optimistisk trots en del skadeavbräck i laget.
– Det är en del spelare som är utanför truppen i nuläget. Tidigare har vi haft en väldigt lång period med väldigt bra skadeläge men det här är första veckan som vi har drabbats. Men vi har bra spelare som är friska och klara så det kommer att bli ett starkt Djurgårdslag som möter upp på söndag.

150824 Hammarbys Mats Solheim och Birkir Már Saevarsson i en duell mot Djurgårdens Omar Colley och Alexander Faltsetas under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Djurgården och Hammarby den 24 augusti 2015 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån / 135432

Motståndarna

Hammarby har blandat och gett under försäsongen och cupspelet. En inledande mållös match mot Syrianska följdes upp av en svag första halvlek mot Ljungskile i andra gruppspelsomgången. Men de grönvita fick fart på anfallsspelet i andra halvlek och kunde till slut vinna med 4-2, mycket tack vare det brasilianska nyförvärvet Alex som var väldigt aktiv i offensiven.
Resultatet gör att Hammarby står på fyra poäng inför sista omgången men det blev också en del avbräck för Bajen på vägen som tappar både Melker Hallberg (avstängd) och Mats Solheim (knäskada) inför söndagens derby. Men bortsett från det väntar fortfarande ett skickligt lag, enligt Pelle.
– De har ju många offensiva alternativ och olika varianter på hur man kan ställa upp laget på de fyra översta positionerna i deras 4-2-3-1-spel. Så vi får se vilken typ av lag de mönstrar. Men vi fokuserar helt och hållet på vårt eget spel och för söker att hitta de möjligheter inom vår egen modell som vi kan utnyttja extra mycket i den här matchen. Vi har ett bra lag med bra spel och en hunger i laget efter framgång. Vi var inte nöjda efter senaste matchen som den utvecklade sig där faktorer i matchen går emot oss. Men totalt sett var vi inte tillräckligt bra i vårt anfallsspel och det gäller att det är spetsigare på söndag.

truppbild

Truppkollen

Kevin Walkers utvisning mot Syrianska gör att han är avstängd i derbyt och den hjärnskakning som Marcus Hansson åkte på i samma match gör att även han är inaktuell. Men det finns även fler namn på frånvarolistan, konstaterar Pelle efter fredagens träning.
– Till att börja med är ju Haris och Kerim borta och sedan har vi Michael Jahn på provspel nere i Huskvarna. Mathias Ranégie är ju på väg tillbaka men ännu inte aktuell på grund av sitt knä och Jonathan Augustinsson har fortfarande en känning i sitt lår. Marcus Hansson har en hjärnskakning och är inte redo inför helgen, Seon-Min Moon var sjuk idag och Michael Olunga fick en fotledsstukning under matchen mot Åtvidaberg så han vilade från fredagens träning. Men vi får summera vad vi har efter lördagens träning och det är som sagt fortfarande ett starkt lag som vi kan möta upp med, summerar Pelle.

Attachment

l