Inför Djurgården – HJK Helsingfors

Djurgården – HJK Helsingfors

LÖRDAG 3 FEBRUARI 13.00, VIKINGAVALLEN – VISAS LIVE PÅ C MORE

Efter fredagens inledande träningsmatch mot Syrianska där ett ungt DIF vann med 3-1 är det dags för finska HJK Helsingfors att bjuda på motstånd under lördagen. En match som spelas på Vikingavallen med ett mer rutinerat manskap och Özcan Melkemichel hoppas på att få se en del resultat på de taktiska detaljer som laget nött i veckan.
– Det har varit väldigt mycket fokus på fysiken nu i början och det blev mycket av det nere i Sydafrika. Men vi har haft 2-3 taktiska träningar nu i veckan och kommer att ha ytterligare en taktisk genomgång med startelvan mot Helsingfors innan matchen för att öka den biten nu när cupen närmar sig, säger Özcan inför de kommande minusgraderna på Vikingavallen.
– Det är ingen fara, vi har ju spelat mycket i kyla tidigare. Det gäller att ha rätt kläder och det är bra att man måste se till att röra sig ordentligt på planen.

Läget i truppen

Med tanke på att knappt halva truppen var i farten under fredagens match mot Syrianska blir det en tydlig startelva mot HJK som utkristalliserar sig, enligt Özcan som nu börjar bygga laget inför cupen. 
– Det här är ju matchen med huvudfokus och där tar vi med oss övriga A-lagsspelare som inte spelade mot Syrianska och sedan fyller vi på bänken med de A-lagsspelare som spelade under fredagen. Niklas Gunnarsson och Tino Kadewere spelade 45 minuter mot Syrianska och kommer att göra 45 minuter mot HJK också. Startelvan går vi ut med en timme innan match.

Motståndarkollen

HJK Helsingfors har hållit en hög jämn nivå i toppen av Tipsligan och blev finska mästare på nytt 2017 efter att innan dess ha tagit sex raka mästerskap 2009-2014. Ett kvalificerat motstånd som blir ett intressant test för Özcans manskap.
– HJK är ett bra lag, de blev ju finska mästare förra året och det är alltid roligt att möta utländska lag. Vi har tittat en del på dem men det är inget som vi har prioriterat. Det är bra att ha en grundläggande koll på dem men fokus ska vara helt på vårt eget spel. Förhoppningsvis gör vi en bra match och kan visa upp några av de saker som vi har jobbat på under veckan, summerar Özcan.

Biljett till matchen köper du här. Kan du inte vara på plats för att se matchen rekommenderas att köpa den på C More via följande länk vilket gynnar DIF ekonomiskt.

Attachment

l