Inför Djurgården – IFK Göteborg

Djurgården – IFK Göteborg

Onsdag 31 oktober kl. 19.00, Tele2 Arena – köp biljett här
Domare: Kristoffer Karlsson

Allsvenskan går mot sitt slut och den näst sista hemmamatchen för året bjuder på ett klassikermöte. IFK Göteborg gästar Tele2 Arena och för Djurgårdens del gäller det att komma upp i högstanivån och avsluta serien på bästa sätt, enligt Özcan Melkemichel.
– Nu är det tight mellan matcherna så man hinner inte fundera så mycket. Det blir mest återhämtning och så har vi ett par spelare avstängda så det kommer in nytt folk i startelvan. Jag tycker att det är synd att vi inte vinner matchen mot Örebro. Vi skapar tillräckligt mycket vassa målchanser där vi måste göra mål, hade vi gjort det tror jag också att vi vinner den matchen. Det är vårt stora problem i år, vi har gjort för få mål och då vinner man inte så många matcher. Vi tränar avslut varje vecka men det är svårt att förklara det. Det kan handla om att sätta dit den under en match och sedan släpper det. Det viktiga är att sätta spelarna i situationer när de får träna på det under veckorna. Sedan gäller det att ha den rätta kylan under match och det handlar inte bara om målchanserna. Det kan även vara den sista passningen som är minst lika viktig för att skapa en bra målchans, säger Özcan som poängterar att spelarna måste fortsätta att jobbar hårt och bära huvudet högt.
– Spelarna mår ganska bra ändå. Det är klart att vi inte är nöjda med den här hösten men det handlar mer om besvikelse än att gå omkring och må dåligt. Vi måste behålla en bra stämning i gruppen.

Läget i laget

Djurgården åkte på två avstängningar mot Örebro där både Marcus Danielsson och Niklas Gunnarsson fick sitt tredje gula kort för säsongen. För Jonas Olssons del är han dock åter tillgänglig för spel medan Andreas Isaksson medverkan kan vara ett frågetecken.
– Vi ska kolla av hur läget är med Isaksson. I övrigt har vi Danielson och Gunnarsson som är avstängda men vi får tillbaka Jonas Olsson.

Missar nästa match vid gult kort: Aliou Badji, Erik Johansson, Fredrik Ulvestad, Kevin Walker.

Motståndarna

2018 är ett fotbollsår som IFK Göteborg troligtvis vill glömma fort. De vingklippta änglarna har befunnit sig farligt nära kvalstrecket men har till slut fått viss ordning på poängskördandet och kan sannolikt andas ut med tre omgångar kvar och åtta poängs marginal ner till Dalkurd på fjortonde plats.
Vilken typ av motstånd som bjuds på onsdag är svårt att bedöma men Özcan nöjer sig med att som vanligt konstatera att det finns inga enkla segrar i Allsvenskan.
  De försökte spela en annan typ av fotboll förut och de gick inte så bra. Så nu har de ändrat och man känner igen gamla Göteborg. Det är 4-4-2, raka lagdelar och ganska mycket rakt spel upp på forwards. Sedan försöker de att komma runt på kanterna med inläggsspel. Så de spelar lite enklare just nu. De vann ju mot BP men förlorade mot GIF Sundsvall och det är ett lag som fortfarande inte är hundra procent klara. Men de är nära och de kommer hit med mycket att spela för. Så det gäller för oss att ha alla bitar på plats, främst den mentala biten så att motivationen är på topp. Det kan låta konstigt att jag tar upp det men det är ett faktum att vi måste hitta den. Se till att vara jämna i matcherna och inte bara ha enstaka bra perioder och sedan dippa ner. Gör vi en jämnare period över nittio minuter har vi stora chanser att vinna den här matchen, summer Özcan.

Attachment

l