Inför Djurgården – IFK Norrköping

Djurgården – IFK Norrköping

Söndag 8 juli 17.30, Tele2 Arena – köp biljett här
Domare: Andreas Ekberg

Äntligen dags för allsvensk fotboll igen när Djurgården tar emot IFK Norrköping på söndag. En rivstart på höstsäsongen mellan två toppkandidater i Allsvenskan och entusiasmen och energin är påtaglig hos laget och Özcan Melkemichel inför söndagen.
– Det är jätteroligt att det startar om och vi har sett fram emot det väldigt länge efter ett ganska långt uppehåll. Nu väntar en rolig och viktig match, det är en toppmotståndare vi möter och det är inspirerande att vi får göra det på hemmaplan. Vinner vi den här matchen så finns alla möjligheter för oss att blanda in oss i toppstriden, säger Özcan som kört riktigt hård träning av laget fram tills den här sista veckan för att sedan lätta något på belastningen inför söndagens avspark.
– De kommer att vara redo för match. Vi har kört på bra och spelat tre matcher mot IFK Göteborg, Sandviken och nu senast mot Århus. Det känns som att vi har fått vår dos av matchande även om det är lite olyckligt att vi inte kunnat använda alla eftersom vissa inte varit tillgängliga den här perioden. Men nu finns de flesta med oss och även om Tino inte är med så det får bli någon annan som går in och tar hans position.

”Det här kommer att bli en väldigt rolig match”

Läget i laget

Fredrik Ulvestad och Kevin Walker är båda tillbaka i full träning medan Tino Kadeweres skada och Yura Movsisyan hemfärd gör att det blir lite glesare framåt. I övrigt är Jacob Une Larsson avstängd på grund av tre gula kort.
– Une är avstängd men där känns det som att vi har bra backup i mittförsvaret. Framåt har vi också bra alternativ och i övrigt är det inga nya skador eller skavanker som tillkommit så vi kommer att ställa upp ett starkt lag.

Motståndarkollen

IFK Norrköping har seglat upp lite under radarn och ligger i skrivande stund på tredjeplats i tabellen. Ett välbalanserat lag som spelar rolig och anfallsinriktade fotboll vilket lär bli en intressant utmaning. enligt Özcan.
– Ett bra lag som har blivit bättre och bättre under året. Försäsongen var väl lite sådär men sedan har de växlat upp och det är ett väldigt offensivt skickligt lag. Mycket duktiga spelare, mycket fart och de kan anfalla på många olika sätt. Ett lag som vi har respekt för men samtidigt är vi också duktiga och i en bra fas så det här kommer att bli en väldigt rolig match.

 

Attachment

l