Inför Djurgården-IFK Norrköping

När: Måndag 1 maj kl.17.30
Var: Tele2 Arena
Hur: Ses självklart på plats med över 15000 sålda under lördagen, biljetter till matchen köper du här. Kan du inte vara där kan matchen ses på C More, använd följande länk så gynnas DIF ekonomiskt.
Händer på arenan: Matchvärden Volkswagen anordnar straffsparkstävling i halvtidspausen där Kenneth Höie vaktar målet. Anmäl dig på Globentorget utanför i VW:s Awayday-tält. Tre deltagare lottas ut bland de anmälda och vinnaren får ett exklusivt pris från Volkswagen.
I övrigt finns även Djurgården Futsal på plats och presenterar sig i pausen.
Truppen:
1. Andreas Isaksson, 30. Tommi Vaiho
3. Elliot Käck, 4. Jacob Une Larsson, 5. Niklas Gunnarsson, 12. Jonathan Augustinsson, 19. Marcus Hansson, 22. Felix Beijmo
6. Jesper Karlström, 7. Magnus Eriksson, 8. Kevin Walker, 10. Kerim Mrabti, 16. Kim Källström, 23. Joseph Ceesay
11. Amadou Jawo, 17. Gustav Engvall, 20. Aliou Badji, 24. Tino Kadewere, 29. Haruna Garba
Inte aktuella: Haris Radetinac, Jonas Olsson, Othman El Kabir (avstängd pga tre gula kort).
Missar nästa match vid gult kort: Kim Källström
Souvenirer: Köper du i Souvenirtältet på Globentorget mellan 15.30-17.30. Du får 10 procents medlemsrabatt mot uppvisande av giltigt medlemskort och notera att endast betalning med kort gäller. Vill du handla tidigare kan du enkelt ta vägen förbi Djurgårdsbutiken i Globen Shopping som har öppet 11-17 denna dag. Där kan du även köpa matchbiljetter.

Matchvärd: 

Özcan om matchen

Efter två raka bortamatcher är det äntligen dags för hemmamatch igen. Med tre sköna poäng i bagaget mot Halmstad ges dessutom ett välbehövligt lyft i tabellen där DIF nu kan börja blicka uppåt. Det täta spelschemat gjorde att Özcan Melkemichel gav spelarna träningsledigt under lördagen och han ser fram emot ett nytt pass på söndag med pigga ben.
– Känslan är bra, framför allt tack var att vi fick den här segern senast. Det var en match som var tuff för vår del och vi kommer inte upp i prestation. Men det viktigaste var att vi vann och höll nollan så det är två grejer som vi kan ta med oss. Innan har vi ju gjort bra prestationer mot Häcken, Elfsborg och Malmö så det känns bra i laget och vi ser verkligen fram emot den här matchen mot Norrköping på hemmaplan, säger Özcan som får lite ny arbetsro i och med trepoängaren senast.
– Det betyder självklart mycket. Jag vet att det kommer ett antal sådana här matcher per år där det kan gå åt helvete men det viktiga är att man får med sig poängen. Det tyder på en viss styrka att man kommer segrande ur de här matcherna där saker inte funkar som vi vill. Sedan har det varit ganska tight med matchandet men det känns ändå bra och jag märker att känslan i gruppen är väldigt stark.

Motståndarna 

IFK Norrköping har varvat vinster med förluster under de inledande omgångarna där Peking förlorat mot Östersund och Sirius samtidigt som det blivit segrar mot Hammarby, Häcken och nu senast Jönköpings Södra som besegrades med 3-0.

Ett starkt lag som väntar där det brukar bjudas på målrika, underhållande matcher lagen emellan och Özcan Melkemichel vet att det kommer krävas en prestation av hög klass för att plocka hem all tre poängen.
– Norrköping är i grund och botten ett väldigt bra lag. De hade en tuff period ett tag men nu så står de där med nio poäng och tre segrar på de fem första matcherna. Ett bollskickligt lag med många individuellt duktiga spelare så det blir en tuff match. Men vi är väl förberedda och är också ett väldigt bra lag. Som vanligt kommer det att krävas ett bra försvarsspel och sedan måste vi ha ordning på anfallsspelet. Vi har ändå gjort lite mål här på slutet och det känns skönt att våra anfallsspelare har kommit igång.

Truppkollen

Allsvenska säsongen är igång på allvar och därmed också skadorna. För Jonas Olssons fanns han med från start mot HBK där ”det kändes bra på uppvärmningen och jag tog beslutet själv att spela”, enligt Jonas själv. Han tvingades dock kliva av i halvtid och kommer inte finnas tillgänglig för spel mot Norrköping.
– Jonas kommer inte att vara aktuell på måndag. Han har slagit upp lite av sin skada så han kommer inte att vara redo för spel på måndag, säger Djurgårdens naprapat Christian Andersson som är mer förhoppningsfull när det gäller Kerim Mrabti.
– Kerim skulle ha blivit utbytt för att han var trött mot Halmstad men vrickade till foten precis innan. Så vi kollar status med honom under söndagen för att se om han är aktuell på måndag. Som det kändes i fredags såg det hoppfullt ut så vi får hoppas på det bästa.

I övrigt är Othman El Kabir avstängd efter att ha åkt på sitt tredje gula kort mot HBK men det ser desto ljusare ut för Tino Kadewere som börjar närma sig full kapacitet igen.
– Tino gör framsteg och skulle kunna vara aktuell för truppen och ett eventuellt inhopp. Vi får se hur han känner det med belastningen men det har funkat ganska bra i veckan, säger Christian som inte har några övriga skavanker eller sjukdomar att rapportera.

Statistiken

Ingen allsvensk match mellan Djurgården och IFK Norrköping har slutat mållös sedan millenieskiftet utan det brukar snarare handla om målrika och actionfyllda bataljer. Läs mer om den inbördes historiken mellan lagen i följande artikel. 

Attachment

l