Inför Djurgården – Jönköpings Södra

Djurgården – Jönköpings Södra

Lördag 3 mars kl. 14.00, Tele2 Arena med stängt tak – Köp biljett här
Domare: Stefan Johannesson

Med två raka cupvinster i ryggen är utgångsläget mycket gynnsamt för avancemang inför sista gruppspelsomgången –  endast en rejäl vinst för IK Frej kombinerat med en storförlust för DIF kan hindra blåränderna från att gå till kvartsfinal. Men förutom att säkra gruppsegern är resultatet betydelsefullt för Djurgården med tanke på den fördel av hemmaplan som ges till de fyra bästa av de åtta gruppsegrarna. (Mer info om tävlingsreglerna för cupen hittar du här, lottningen till kvartsfinalerna sker söndag kl. 19.30 i Fotbollskanalen).

För Özcan Melkemichel är det således sedvanlig maximal satsning som gäller och siktet är inställt på seger att bärga de tre poäng som krävs för att vara med i racet om hemmafördel i kvarten.
– Läget kan vi inte klaga på. Precis som jag sa efter matchen mt Frej så ska det mycket till om vi ska missa det här. Nu har vi hemmaplan och vill göra en bra match där vi vill vinna, framför allt för att seedas bland de fyra bästa gruppvinnarna som får hemmaplan i kvartsfinalen, säger Özcan.

”Vi har bra koll på dem och deras nya spelsystem”

Läget i truppen

Virusattacken som härjade i truppen är avklarad och det har varit så gott som full uppslutning i veckan där endast Hampus Finndell avstod träningen i onsdags. Dock var det endast ”en lätt känning och inget allvarligt”, enligt fysteamet.

Glädjande var det även att återse Felix Beijmo och Julian Kristoffersen på planen igen där den senare kämpat på med en månadslång knäskada.
– Nu har Julian varit med för fullt sedan i onsdags och även Felix är frisk och tillbaka så vi har hela laget igång, förklarar en nöjd Özcan som nu har mycket att välja på inför kommande trupputtagning.
– Det är som det ska vara. Vi vill ha alla friska, krya och konkurrenskraftiga. De som precis kommit tillbaka kanske inte hinner bli aktuella men det är kul för oss alla att de är med och kämpar på allvar om platserna. Det skapar angenäma problem för mig.

Motståndarkollen

De inför året nedflyttade Jönköpings Södra har brandskattats på både spelare och tränare i samband med degraderingen och har fått en motig start på cupen. Förlust mot IK Frej och kryss mot Degerfors gör att möjligheten till avancemang från gruppen är obefintlig men Özcan är övertygad om att J Södra kommer att hitta gott om motivation inför matchen ändå.
– De har ju tappat några spelare, bland annat Dzenis Kozica som kom till oss. Men det är fortfarande en bra stomme kvar från tidigare och de har värvat några spelare från Superettan också. Så det är ett skickligt lag som fortfarande kan spela bra fotboll och dessutom med en ny tränare, berättar Özcan som försökt förbereda sig på en annan formation än när J Södra var här senast.
– De matcher vi har tittat på har varit svåra att analysera. Man får ingen bra överblick i Elmia-hallen och det var svårjobbat med videoanalysen. Men vi har bra koll på dem och deras nya spelsystem där de numera spelar med en trebackslinje som de flesta lag nuförtiden. En 3-4-3-uppställning, så vi vet vad som väntar.


Attachment

l