Inför Djurgården-Jönköpings Södra

Djurgården-Jönköpings Södra

När: Söndag 29 oktober kl.17.30
Var: Tele2 Arena
Hur: Ses på plats, en bra bit över 13000 sålda under fredagen så kom i tid för att undvika köer. JK uppmanar till halsdukshav så glöm inte bort att ta med dig din stiligaste DIF-halsduk. En mängd priser kommer dessutom att delas ut i samband med matchen: Årets Junior, Birger ”Farsan” Sandbergs minnespris, Årets Järnkamin samt Elitdomareklubbens pris till årets ledare där Özcan Melkemichel redan är utsedd.
Biljetter till matchen: Köper du här.
Truppen: Kommer på lördag 17.30.
Icke aktuella spelare: Jonas Olsson, Kim Källström (båda avstängda)
Missar nästa match vid gult kort: Felix Beijmo, Andreas Isaksson, Othman El Kabir, Jesper Karlström, Elliot Käck.
Domare: Mohammed Al-Hakim
Souvenirer: Med tanke på att det är halsdukshav som gäller vill Djurgårdsbutiken självklart bidra till att läktarna färgas i de rätta färgerna. Därför sänker vi priset på två nya halsdukar under söndagen. Du köper dem eller någon annan av våra snygga halsdukar samt andra blårandiga souvenirer i butiken eller på Arenatorget utanför Tele2 Arena där vi finns på plats 15.30-17.30. Notera att även butiken är öppen till 17.30.
Matchvärd:

 

Özcan om matchen

Sista hemmamatchen för året väntar och en seger kan med stor sannolikhet innebära att en biljett ut i Europa nästa år. Att det är en betydelsefull match behöver knappast påpekas och Özcan Melkemichel är förväntansfullt taggad även om det varit lite orosmoln i form av sjukfrånvaro på sistone.
–  Känslan är alltid bra innan match. Sedan har vi haft lite avstängningar, sjukdomar och småskavanker så det är inte ultimata förutsättningar. Kim Källström och Jonas Olsson är avstängda, Gustav Engvall och Haris Radetinac har varit sjuka men är tillbaka i spel och sedan har vi Tino Kadewere som varit borta ett antal dagar och missat träningar. Men den här årstiden är det ofta så och vi kommer lösa det och ha ett starkt lag redo inför slutspurten. Så läget känns bra och vi tränar och förbereder oss som vi ska, förklarar Özcan som kräver maximal fokusering och koncentration av samtliga för att säkra Europaplatsen.
– Vi har hemmaplan och allt i egna händer så vi ska ta kommandot, gå ut och göra det klart så fort som möjligt. Helst nu på söndag även om vi har respekt för Jönköpings Södra.

Motståndarna 

Jönköpings Södra knep en viktig trepoängare mot Kalmar senast som innebär att hotet om direkt nedflyttning är avvärjt. Men det är fortfarande en tuff strid för att undvika kvalplatsen där J Södra och GIF Sundsvall ligger på samma poäng och smålänningarna är således i stort poängbehov inför de två sista omgångarna av serien.
– Det är ett bra lag även om de tappat lite grann  efter sommaruppehållet. Men nu tog de en stark seger mot Kalmar och dessförinnan har de tagit en del poäng. Ett bollskickligt lag med många individuellt skickliga spelare. De kan försvara sig på olika sätt, ibland med fem man och fyra framför. Andra matcher har de sett ut som en sexbackslinje med tre framför och en forward. De kan också gå högt i sin press som ett 4-3-3 eller 4-3-2-1, så det är ett lurigt lag i den bemärkelsen. Sedan har de lite inslag av närmarkering också, nästan man-man i vissa positioner. Vi har analyserat dem väl och tittat på en videogenomgång men det är ändå upp till oss.  Gör vi en bra prestation så tror jag att möjligheterna till tre poäng är stora, analyserar Özcan.

Truppkollen

Förutom tidigare nämnda sjukdomar finns två avstängningar på Kim Källström och Jonas Olsson som båda missar matchen. Özcan känner dock ingen större oro inför detta utan gläds åt att truppen håller bredd och kvalitet.
– Niklas Gunnarsson gjort det jättebra och han har spelat många matcher där han bidragit med oerhört mycket. Sedan har vi Kevin Walker som är van att spela i den centrala mittfältspositionen och som har spelat nästan hela säsongen också. Så det är inga större avbräck på det sättet. Självklart vill vi ha Jonas och Kim med deras rutin, erfarenhet och skicklighet men nu är de inte med och då har vi fullgoda ersättare, säger Özcan som dessutom har en pigg och spelsugen Kerim Mrabti tillgänglig.
– Nu har han fått en vecka med oss och det är väl den stora skillnaden. Ju mer Kerim tränar desto mer kommer han att våga och komma i rytm med de andra. Så det är klart att vi är jätteglada att han är tillbaka

Bonusfakta

  • Djurgården och Jönköping har mött varandra 21 gånger tidigare i allsvenskt sammanhang. Djurgården har elva segrar, tre matcher har slutat lika och sju gånger har J-Södra vunnit (2,86 mål per match i snitt).
  • Det första mötet i år mellan lagen spelades den 18 maj på Stadsparksvallen. Då såg 5 175 åskådare lagen spela 1-1 (1-0) efter att Dzenis Kozica (45’) nätat för J-Södra och Magnus Eriksson (46’) för Djurgården.
  • Med en vinst slår DIF sitt bästa poängsaldo under 16-lagseran från säsongen 2015 då de tog 51 poäng.
  • Blåränderna säkrar en plats bland de tre främsta om de tar fler poäng än Östersund och Häcken.
  • De senaste fem allsvenska hemmamatcherna har Djurgården släppt in minst ett mål.
  • Sedan förlusten mot MFF den 7 augusti (0-1) är DIF obesegrade i fyra raka allsvenska hemmamatcher.
  • Blåränderna är obesegrade i de nio senaste allsvenska hemmamatcherna som spelats på en söndag.
  • Othman El Kabir debuterade i Allsvenskan mot just Jönköping den 18 juli förra säsongen.
  • Elliot Käck har spelat i 65 raka matcher för Djurgården i Allsvenskan. Endast Norrköpings Andreas Johansson har längre pågående svit av de nuvarande spelarna (78 matcher). Käck har startat i samtliga matcher denna säsong, endast en av tolv spelare i Allsvenskan som gjort det denna säsong.
  • Elliot Käck är också en av sex spelare som spelat samtliga minuter i 28 matcher denna allsvenska säsong.

Attachment

l