Inför Djurgården-Kalmar

När: Måndag 3 juli kl. 19.00
Var: Tele2 Arena
Hur: Ses på plats. För de som inte kan närvara är det C More som gäller, beställ via följande länk så gynnar det DIF Fotboll ekonomiskt.
Biljetter: Köper du här.
Truppen:
Kommer på söndag kl. 19.00
Icke aktuella spelare: Tino Kadewere, Jonathan Augustinsson.
Missar nästa match vid gult kort: Ingen
Domare: Kristoffer Karlsson
Souvenirer: På måndag ska du definitivt ta vägen förbi souvenirtältet beläget på Globentorget framför Tele2 Arenas norra läktare. Försäljning drar igång 17.00 och pågår fram till matchstart. Betalning sker endast med kort och som medlem erhåller du givetvis din rabatt vid uppvisande av giltigt medlemskort.
Då arbetet med öppningen av den nya butiken pågår för fullt kommer vi ha ett begränsat utbud i tältet, om du inte hittar det du söker tipsar vi om att besöka den nuvarande butiken inne i Globen Shoppingdär vi även säljer biljetter till matchen, butiken har öppet 10-19.
Matchvärd:

Özcan om matchen

Äntligen dags för allsvensk omstart efter ett månadslångt uppehåll där Djurgården tar sig an Kalmar. En match där Özcan Melkemichel får tillbaka ett par viktiga byggstenar i startelvan i form av Jonas Olsson och Haris Radetinac mot ett KFF där Nanne Bergstrand återvänt till tränarbänken. Upplagt för intressanta spekulationer med andra ord och för Özcans del är entusiasmen stor inför omstarten.
– Det har gått nästan en månad nu så det ska bli jäkligt kul att komma igång igen. Sista matchen innan uppehållet har tärt på oss och nu är vi väldigt revanschsugna. Det har varit en kort  ledighet för spelarna och sedan har vi kört tester. Efter det körde vi på tufft och vi har haft hjälp av några juniorer medan U21-landslagsspelarna har varit borta. Det har varit roliga, intensiva träningar med bra fart och nu är alla tillbaka på plats igen så att vi har kunnat gå in lite mer på det taktiska, summerar Özcan.

Motståndarna

Kalmar har haft en motig vårsäsong och endast skrapat ihop åtta poäng på de tolv spelade omgångarna. Ett resultat som föranlett ett tränarbyte av Peter Swärdh där istället Nanne Bergstrand återvänder för sin tredje sejour som Kalmar-tränare. Dock blev den förlust ånyo när Kalmar genrepade i träningsmatchen mot Elfsborg som vann med 2-1.
– De har ju en nygammal tränare nu när Nanne är tillbaka och vi såg dem mot Elfsborg när vi var där och scoutade. Vi har ganska bra koll på dem och det ska bli intressant att spela mot dem. Vi ska vara beredda på allting men det viktigaste är att vi fokuserar på vad vi ska göra och vårt spel, förklarar Özcan.

Truppen

Ett par positiva besked finns att glädjas åt där Haris Radetinac och Jonas Olsson båda är tillgängliga för spel igen. Dock ser det mindre ljust ut för Jonathan Augustinsson som åkte på en vrickad fot i träningsmatchen mot Örebro i tisdags och får avstå från spel precis som Tino Kadewere som får avvakta även han, enligt Özcan.
– Det betyder mycket att ha Jonas tillbaka. Vi får in en stor ledare och pådrivare på planen som samtidigt är en duktig fotbollsspelare. I övrigt har vi haft några skavanker på sistone men nu är Jesper Karlström tillbaka i träning och vi har en bred trupp så det är ser bra ut inför matchen.

Attachment

l