Inför Djurgården – Kalmar FF

Djurgården – Kalmar FF

Söndag 19 augusti kl. 17.30, Tele2 Arena – köp biljett här
Domare: Magnus Lindgren
Matchvärd:

Allsvenskan rullar oförtrutet vidare där det som varit läggs till handlingarna och blicken ständigt riktas framåt. Ny match väntar där Kalmar FF står för motståndet på Tele2 Arena och för Djurgårdens del gäller det att omedelbart studsa tillbaka med en välbehövlig trepoängare.
– Vi ska upp på hästen igen, det finns ingen annan väg att gå. Man ska inte glömma att vi har haft en riktigt bra period innan de här Mariupol-matcherna som blev en enorm besvikelse för oss där vi skulle gått vidare men inte hade marginalerna med oss. Fast det inte borde påverkat oss så har vi kanske fått med oss den besvikelsen in i Allsvenskan och det är aldrig lyckat, säger Özcan som vill se en återgång till den defensiv med det solida blårandiga fort som vi lärt känna tidigare under säsongen.
– Nu är det ny match på hemmaplan och vi ska göra allt för att vinna den. Då måste vi också göra saker och ting rätt. Vi behöver inte göra allt annorlunda för det vi har haft har varit ett framgångsrecept tidigare. Vi försöker hela tiden förbättra vissa saker under resans gång men det är en ständig process. Sedan måste man alltid utgår från de styrkor vi har i truppen i nuläget och därifrån ska vi bygga ett kraftfullt lag som kan vinna matcher i Allsvenskan.

Läget i laget

Fredrik Ulvestad missade matchen mot Häcken på grund av ljumskproblem men var tillbaka i träning under torsdagen, precis som Aliou Badji som också är hundra procent redo för spel, enligt Özcan.
– Badji fick ju en smäll i knäet men det var inte allvarligt och han var borta i måndags. Sedan fick han vila och nu var han med och tränade i torsdags och går för fullt. Även Fredrik Ulvestad är tillbaka och tillgänglig för spel vilket är viktigt för oss. I övrigt fick Omar Eddahri avstå träningen idag med en känning i hälen, vi får se hur det ser ut för honom på lördag.

Missar nästa match vid gult kort: Jonathan Augustinsson, Marcus Danielson, Jesper Karlström, Kevin Walker.

Motståndarkollen

Kalmar är ett lag som Djurgården brukar trivas att möta statistiskt sett och även vann mot senast med 1-0 på Guldfågeln Arena. För Kalmars del har de åkt på två kännbara avbräck i form av skador på mittfältarna Tobias Eriksson och Herman Hallberg. Dock inget som påverkar Özcan Melkemichels syn på matchen och han förväntar sig ett tufft motstånd mot smålänningarna.
– De gjorde en riktigt bra match borta mot Östersund där de åkte på två sena mål som vi har tittat igenom. Så det är ett riktigt bra lag vi möter oavsett om de har några spelare borta. De har dessutom fått tillbaka Viktor Elm och även hans bror Rasmus lär säkert finnas med, så de har många duktiga spelare. Men det är som vanligt upp till oss, vi ska spela bra fotboll oavsett vilka vi möter. Det är vi som ska göra våra saker rätt i försvar och anfall för att vi ska vara ett stabilt och bra allsvenskt lag, summerar Özcan.

 

 

 

Attachment

l