Inför Djurgården-Ljungskile

150824 Djurgårdens supportrar anländer till Tele2 arena inför fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Djurgården och Hammarby den 24 augusti 2015 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån / 135432

När: Måndag 22 februari 19.00
Var: Tele2 Arena
Hur: Ses på plats, årets första tävlingsmatch ska självklart ses live. För er med force majeure visas matchen på C More Fotboll.
Biljetter: Köper du här
Truppen: http://dif.se/truppen-mot-ljungskile/
Icke aktuella spelare: Haris Radetinac, Kerim Mrabti (båda rehab), Jonathan Augustinsson, Michael Olunga, Mathias Ranégie (samtliga ej spelklara)

160213 Djurgårdens tränare Per Olsson under träningsmatchen i fotboll mellan Djurgården och Ålesund den 13 februari 2016 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / Cop 106

Pelle om matchen

Det blev ett sent pass på Tele2 Arena under lördagen med en sista förberedande träning under söndagen kvar på Hjorthagen men Pelle Olsson känner att truppen ligger bra i fas inför starten av tävlingssäsongen med måndagens cuppremiär.
– Vi är nöjda med försäsongen sett till både träning och utvecklingen i matcherna som har varit. Utvecklingsprocessen ska ju i och för sig pågå hela året så även om vi börjar spela tävlingsmatcher nu ska vi hela tiden bli bättre och bättre som lag. Fast det är klart att med fyra nyförvärv på sistone så är det en hel del förändringar i truppen och då måste man ha lite tålamod innan allting faller på plats. Men jag tycker att det har sett bra ut och det är en väldigt inspirerad trupp som vi har med härliga grabbar i laget som jobbar ordentligt hela tiden, säger Pelle som ser fram emot att komma igång med säsongen på riktigt.
– Nu när tävlingen börjar så blir det ett inslag och det är därför vi håller på med idrott för att få uppleva nerven i matchen. Det är ju det alla söker och därför är det roligt att vi har en förlängd tävlingssäsong. Så det ska bli riktigt kul att börja med en cuppremiär hemma inför vår publik och se hur vi ligger till.

Att det gäller att vara på tårna från början är givetvis alla fullt medvetna om med tanke på erfarenheterna från cupens korta gruppspel.
– Det är ju ingen utslagning men för vår del har vi ytterst stor erfarenhet av att första matchen är väldigt viktig. Gruppspelet är så kort att det gäller att vara med från början och i fjol så fick vi 0-0 mot Ängelholm och då hamnade vi i stressituation direkt. Så för oss är det viktigt att vi är med från början eftersom vi vet att Ljungskile är en svår motståndare och vi kommer att behöva spela på en hög nivå för att få med ett bra resultat. Vi fokuserar som vanligt på en bra prestation och får man till den så brukar resultatet vara en logisk följd.

Motståndarna

Ljungskile har varit uppe i fotbollens finrum och spelat allsvenskt både 1997 och 2008 och har sedan senaste sejouren i Allsvenskan huserat i Superettan med mestadels stabila tabellplaceringar. Förra året blev det en sjätteplats och i laget återfinns en del intressanta namn. Den välbekante fd DIF-mittfältaren Yussif Chibsah har plockats in från GAIS och inför 2014 anlände IFK Göteborgs anfallare Hannes Stiller, som även är assisterande tränare, men som blev skadad nyligen och inte är aktuell för spel.
– De har ju tappat en del spelare: Ken Sema till Östersund, Markus Gustafsson till BP och Jonas Lindberg till Sarpsborg. Men de har å andra sidan fått in en norsk målfarlig spelare som heter Tim Nilsen som är duktig. Sedan fick de ju ett avbräck när de fick Hannes Stiller skadad senast och de har även ett frågetecken på Gabriel Altenbeck. Men de har ett starkt forwardsstall i grunden och med Jonas Olsson som ny tränare vet man att de kommer att vara väl organiserade och ett svårslaget lag med största sannolikhet, konstaterar Pelle om motståndet.

Sett till försäsongen 2016 har Uddevalla-laget hunnit med tre träningsmatcher och vunnit samtliga: 4-2 borta mot Stenungsunds IF, 4-1 borta mot norska division 2-laget Kvik Halden FK och 4-0 mot norska Moss FK, även de hemmahörande i norska andraligan.

151025 Ljungskiles Jakob Olsson under fotbollsmatchen i Superettan mellan Ljungskile och Assyriska den 25 oktober 2015 i Ljungskile. Foto: Sebastian Lamotte / BILDBYRÅN / Cop 103

Truppkollen

När det gäller truppen är det fortfarande en del administrativa delar som måste bli klara för de nya spelarna som inte kommer att vara klara för spel på måndag.
– Ingen av Ranégie, Olunga och Augustinsson är spelklara som det ser ut nu och det gäller sannolikt även Mayambela. Möjligen skulle Mihlali kunna få ett sent godkännande men eftersom vi tar ut laget på söndag så ser det inte ut som att han blir aktuell. I övrigt är det ingen frånvaro och det är en av de saker som vi är väldigt nöjda med att den frånvaro vi har haft har nästan uteslutande varit sjukdom under den här försäsongen. Det har varit en bra belastning som har gjort att vi har haft få skador där den enda vi har är den ytterst allvarliga skadan på Kerim. Sedan har vi ju Haris som är på väg tillbaka och i övrigt är alla friska och redo, summerar Pelle.


 

Säsongare: Du som har köpt säsongskort där cupbiljetterna ingick ska ha fått dina biljetter skickade som e-ticket till den e-postadress du angav vid bokning av säsongskortet. Mailet skickas från AXS Guest Service. Kolla både inkorg och skräppost. Har du inte fått dina biljetter kontakta dif.fotboll@dif.se

Lösbiljetter: Köper du här

Attachment

l