Inför Djurgården-Malmö FF

Djurgården – Malmö FF

Onsdag 18 april kl. 19.00, Tele2 Arena – Köp biljett här
Domare: Mohammed Al-Hakim

Spelschemat är tight och derbyt bör omedelbart förträngas för att istället rikta blicken mot onsdagens hemmamatch mot Malmö. Ett klassiskt allsvenskt tungviktsmöte där det finns revansch att utkräva för de två snöpliga förlusterna mot skåningarna förra året.

För Özcan Melkemichels och lagets del handlar det om att snabbt ladda om från derbyt och ställa in siktet på att skörda tre viktiga poäng mot MFF.
– Nu har vi lagt AIK-matchen bakom oss och det gäller för oss att titta framåt. Vi kan inte gräva ner oss för derbymatchen som ju är första förlusten i år för oss. Det är klart att vi inte var nöjda med prestationen men nu är det en ny oerhört viktig match som väntar. Så det är bara att ta sig upp på hästen igen och göra det som vi har gjort bra hittills. Grabbarna är väldigt revanschsugna och det är bra att den här matchen kommer så tätt inpå, säger Özcan.

”Vi ska få tillbaka någonting men då krävs det en topprestation av oss”

Läget i truppen

Skadan i baksida lår på Kerim Mrabti gör att han inte finns tillgänglig för spel och detsamma gäller även Yura Movsisyan som blev utvisad i derbyt och därmed kommer att vara avstängd mot MFF.
– Det är klart att det är ett avbräck att Kerim inte är med. Men samtidigt tycker jag att Badji kommer in och verkligen försöker att göra sitt absolut bästa. Så vi har ju ersättare men det är klart att Kerim är en spelare som är svår att ersätta. Han har ju så mycket egenskaper som vi behöver både offensivt och defensivt. Men vi ska lösa det, säger Özcan som inte har några andra otillgängliga spelare bortsett från Yura Movsisyan.
– Det är bara Yura och Kerim som inte är aktuella. I övrigt så är alla friska och redo.

Motståndarkollen

Malmö FF inledde Allsvenskan med en stabil seger mot Elfsborg för att sedan kryssa hemma mot AIK. Senast fick de nöja sig med en poäng borta mot GIF Sundsvall där nyckelspelaren Fouad Bachirou fick kliva av efter att ha dragit på sig en skada som kan hålla honom borta från spel på onsdag. Andra osäkra kort för MFF är Eric Larsson och Arnor Traustason och det står också klart att Rasmus Bengtsson kommer att missa matchen.
– Jag vet inte exakt hur det ser ut för dem men Bachirou verkade råka ut för något liknande det Kerim åkte på. Men de har ju ett bra lag oavsett hur det ser ut. Sedan må de vara senaste årens mästare men vi gjorde två bra prestationer mot dem förra året och det är klart att vi har med oss någon form av revansch att utkräva. Nu hoppas vi att vi ska få tillbaka någonting men då krävs det en topprestation av oss. Jobbar man tillräckligt hårt så brukar det vända, summerar Özcan.

Attachment

l