Inför Djurgården-Örebro SK

Djurgården-Örebro SK

När: Lördag 16 september kl. 16.00
Var: Tele2 Arena
Hur: Det ska mycket till för att inte vara på plats i den fortsatta jakten i toppstriden, över 14000 biljetter var sålda under torsdag förmiddag. Har du inte ordnat biljett än köper du den här.
Truppen: Kommer på dif.se på fredag.
Icke aktuella spelare: Aliou Badji (avstängd).
Missar nästa match vid gult kort: Othman El Kabir, Felix Beijmo, Andreas Isaksson, Jesper Karlström.
Domare: Jonas Eriksson
Souvenirer: Djurgårdsbutiken står redo för besök från 10-17 på lördag då du har en unik chans att handla Djurgårdskläder från Adidas till riktigt bra priser. Vi erbjuder alla 20% på hela Adidassortimentet oavsett tidigare pris, erbjudandet gäller endast nu på lördag i butiken. I övrigt sker försäljning som vanligt i Souvenirtältet utanför arenan mellan kl. 14-16 där det också är stor utförsäljning av DIF-produkter med priser från 20 kr.
Matchvärd:

Özcan om matchen

Efter en tung trepoängare mot IFK Göteborg på bortaplan ser tabelläget påfallande ljust ut för Djurgården i jakten på det hett eftertraktade Europaspelet. Men det är tight i toppen och varje poäng är enormt viktig för att nå dit. Nu närmast väntar ett tufft möte mot Örebro SK som besegrade Malmö FF i senaste omgången och det gäller för Özcan Melkemichel att mobilisera full kraft i jakten på en ny seger. Att döma av torsdagens träning var det inga problem med motivationen när en fullt frisk trupp körde på i högt tempo på Tele2 Arena.
– Idag var det bra fart på grabbarna. Det är en viktig match som väntar och vi har bara de här två träningarna på torsdag och fredag för att förbereda oss. Så det var ett bra pass där alla var friska och det är bara Badji som är avstängd vilket sätter press på alla när det gäller konkurrenssituationen, säger Özcan som själv också får en del att fundera på när det gäller lördagens laguttagning.
– Så är det och det ska vara så. Vill man vara ett topplag över en hel säsong så ska man också ha en stark trupp så att man sätter press på varandra att hela tiden utvecklas. Man ska inte kunna få slå sig till ro i ett lag.

Motståndarna 

Det har varit turbulenta tider i ÖSK med tränarbyte där Axel Kjäll klivit in och tagit vid som ny huvudtränare efter Alexander Axén. Kjäll fick en flygande start med seger mot serieledande MFF med 2-1 och nu återstår att se om det blir fortsatt medgång eller Kjäll-kritik som väntar efter lördagens match.
– Axel Kjäll är ju ny tränare men han har ju varit i Örebro så länge att han i stort sett uppvuxen i klubben. Han var där som ungdomsspelare och spelade sedan med ÖSK i Allsvenskan för att sedan bli assisterande tränare. Det är en duktig och hungrig kille som såg till att Örebro gjorde en bra match mot Malmö. Men vi gjorde också en väldigt bra match senast och har haft en bra period. Så vi ser fram emot matchen men vi måste vara ödmjuka och veta vad som krävs. Det finns inga lätta matcher i Allsvenskan och går man ner sig några procent brukar det räcka för att ställa till problem. Men är vi hundraprocentiga i vår attityd och inställning och ligger på den höga nivå som vi har legat på så räknar vi med tre poäng, berättar Özcan som inte tyckte sig se några dramatiska förändringar i ÖSK:s spel under Kjäll jämfört med Axén.
– Det var inte så stor skillnad tycker jag. Det är fortfarande ett väldigt bollskickligt lag och får de ytor och tid på sig så är de duktiga med sin tekniska fotboll. Det finns många duktiga spelare i deras lag så det gäller för oss att vara vaksamma i försvarsspelet och samtidigt göra rätt saker när vi har bollen.

Mer info om Örebro SK som motståndare hittar du i den här artikeln.

 

Truppkollen

Jonas Olsson och Kevin Walker återvänder efter avstängning  medan Aliou Badji är fortsatt avstängd även i den här matchen. I övrigt finns glädjande besked i form av en Marcus Hansson som tränade för fullt med laget under torsdagen.
– Roligt för oss att Marcus är tillbaka och därmed har vi en fullt frisk trupp inför matchen där bara Badji är borta på grund av avstängningen. Det är kul att ha många att välja emellan och att alla är friska. Vi har en stark konkurrens i laget nu, avrundar Özcan.

STATISTIKEN 

Djurgården trivs historiskt sett väldigt bra mot Örebro och av de tio senaste allsvenska matcherna har blåränderna vunnit åtta. I våras blev det en urladdning på Behrn Arena där DIF vann med 4-0 efter ett hattrick av Gustav Engvall. För ÖSK:s del kom senaste segern mot DIF i Allsvenskan 2014.
Notabelt är att matcherna mellan lagen sällan slutar oavgjort, senaste krysset kom 2008 på Stadion då det blev en mållös tillställning. Annars brukar det bjudas på gott om mål när lagen möts och mycket talar för att den trenden håller i sig på lördag, speciellt med tanke på att Djurgården har ett målsnitt på 1,77 gjorda mål per match i år.

Attachment

l