Inför Djurgården – Örebro

Djurgården – Örebro SK

Torsdag 17 maj kl. 19.00, Tele2 Arena – Köp biljett här
Domare: Kristoffer Karlsson

Efter tre nödvändiga poäng mot Dalkurd är det nu dags att jaga en ny seger när Örebro SK gästar Tele2 Arena i vårsäsongens sista hemmamatch. Signaler på att det tighta spelschemat påverkar – där den långa vägen till cuptriumfen har en klar inverkan – syntes stundtals mot Dalkurd. Således fick laget en vilodag under måndagen och påbörjade förberedelserna för en ny dramatisk trepoängsjakt under tisdagens träning på Tele2 Arena.
– En mycket viktig match för oss. Alla matcher som vi spelar fram till sommaruppehållet ser vi som finaler och det gäller även den här. Så det gäller att förbereda sig på absolut bästa sätt. En bra motståndare väntar men vi har två vinster i ryggen och det känns skönt. Jag hoppas att vi är lite mer utvilade än senast mot Dalkurd och att vi kan göra en bättre prestation, förklarar Özcan Melkemichel.

”Vi har en bra tradition mot ÖSK”

Läget i laget

Jonathan Augustinssons hjärnskakning har fått klinga av och han medverkade i spelet under tisdagens träningspass, enligt Özcan.
– ”Jonis” var med och tränade med laget idag så han är på väg tillbaka medan Johan Andersson har börjat få upp farten i sitt löpandet. När det gäller Haris Radetinac fick han en smäll på axeln mot Dalkurd och vi får se hur Haris mår inför matchen på torsdag.

Missar nästa match vid gult kort: Marcus Danielson, Fredrik Ulvestad

Motståndarkollen

Örebro åkte på en del flitigt omdiskuterade röda kort senast mot Hammarby vilket innebär att Kennedy Igboananike och Johan Mårtensson är avstängda. Utöver det fick dessutom Brendan Hines-Ike sitt tredje gula kort och missar matchen på torsdag även han. Tunga avbräck för ÖSK som gått bra fram tills matchen mot Hammarby men där utvisningen av Igboananike i första halvleken gjorde att de tappade greppet om matchen.
– Det är klart att tre avstängda spelare är kännbart för alla men det är samtidigt den tiden på året när avstängningarna börjar komma. De har säkert fullgoda ersättare som kan gå in och göra ett bra jobb där även om det självklart är ett visst avbräck är det för dem, säger Özcan som tycker att ÖSK har imponerat så här långt.
– Örebro har gjort en riktigt fin säsong fram till nu. Det såg bra ut mot Hammarby och fram till utvisningen hade de ganska bra kontroll på händelserna så det är en bra motståndare. De har spelat ihop sitt lag och har haft samma killar i några år och deras tränare Axel Kjäll var ju assisterande innan. Det är en klubb som haft kontinuitet med både spelare och ledare.

Ser man till statistiken är ÖSK en önskemotståndare för Djurgården som radat upp segrar mot närkingarna i Allsvenskan.
– Det är en motståndare som vi har slagit ett antal gånger och vi har en bra tradition mot dem. Det kan vara skönt att veta det men nu är det ny match och traditioner spelar ingen roll i de lägena. Statistik ser kanske bra ut på papper men det vi verkligen vet är att vi måste spela på topp för att ta tre poäng mot dem. Vi måste gå ut med mycket energi och mod och se det som en final. Vi har inte råd med några poängtapp nu utan måste se till att leverera en riktigt bra prestation för att ta hem en seger, summerar Özcan.

Bonusfakta

– DIF har 6 raka vinster mot ÖSK i Allsvenskan.

– Djurgården har gjort 3 eller fler mål i de 3 senaste mot ÖSK.

– DIF är obesegrade i 5 (4-1-0) raka mot ÖSK på torsdagar (hemma och borta).

Attachment

l