Inför Djurgården-Shanghai SIPG

IMG_3549

Djurgården-Shanghai SIPG

När: Lördag 16 januari kl.17.00
Var: Maspalomas Stadium, Gran Canaria
Hur: Ses på plats om man tillhör de lyckligt lottade som är på Kanarieöarna. I övrigt rapporteras matchen via Twitter på DIF_live och matchrapport kommer efteråt på dif.se. Matchen filmas och läggs upp i sin helhet och som highlights på DIFTV.
Icke aktuella spelare: Omar Colley (vilar från spel), Hampus Nilsson (nybliven pappa), Haris Radetinac, Kerim Mrabti.
Startelva: Laguttagningen görs under fredagskvällen och om alla tillgängliga spelare kommer att spela eller inte avgör man under matchen. Vi återkommer med startelvan när den är klar.

Pelle Olsson inför matchen

– Det ska bli kul att spela match, det tror jag att spelarna tycker. Vad gäller träningsbelastning har vi dock inte låtit oss påverkas av att det är match utan vi har tränat som vi hade tänkt innan den blev planerad. Vi har kört fyra pass de två dagarna innan match så på så sätt är vi ju inte perfekt förberedda. Men det får blir som det blir, det är ändå kul att spela och att som tränare ha en match att referera till, speciellt när det gäller de spelare som är nya eller inte varit så länge hos oss.

Torsdagen bestod av anfallsövningar medan fredagen hade defensiven som tema. Kanske kan man få några svar på vad som fungerar bättre och sämre av att se dessa moment i matchsituation?
– Matcherna styr ju hur vi lägger upp träningsveckorna, de finns där som en påminnelse för oss om vad vi behöver vara uppmärksamma på. Men framför allt är det ett bra sätt att lära känna nya spelare. Vi kan jobba mycket med dem på träningarna, men när det blir match så ser man andra saker, som instinkter och vad vi behöver jobba med.

Motståndare

Shanghai är en ung förening som bildades i december 2005 och började spela i kinesiska tredjedivisionen med unga spelare mellan 14-17. Sedan dess har det blivit en kontinuerlig klättring uppåt och bortsett från ett mellanår 2011 har laget hela tiden bättrat på sin tabellplacering. Numera återfinns Svennis manskap i högsta divisionen (Super League) där man slutade femma 2014 och förra året kom laget kom tvåa och nosade på mästartiteln två poäng bakom tabellettan Guangzhou, vilket är Shanghais högsta tabellplacering någonsin.

Förutom Tobias Hysén hittar man en del andra intressanta importer i laget. Bland annat återfinns tunga namn som den ghananske, välrenommerade landslagsanfallaren Asamoah Gyan och argentinaren Dario Conca med U20-landslagsmeriter som blev vald till brasilianska ligans bästa spelare 2009 och 2010. Bland övriga utländska spelare finns brasilianske offensive mittfältaren Davi, den sydkoreanske landslagsmittfältaren Kim Ju-young och ivorianen Jean Evrard Kouassi med U17- och U20-landslagsmeriter. Kinesiska landslagsspelare finns också som till exempel lagets kapten Sun Xiang med 69 A-landskamper på meritlistan.

Det namnkunniga laget till trots var det ändå DIF som vann när lagen möttes i en försäsongsmatch förra året. Två mål från Sam Johnson och ett tredje från Omar Colley gav blårandig seger där Tobias Hysén sedan tryckte in ett tröstmål till 3-1 i slutminuterna.

 

l