Inför Djurgården-Steaua Bukarest

IMG_3906

Djurgården-Steaua Bukarest

När: Torsdag 4 februari 18.00 svensk tid (19.00 lokalt)
Var: Regnum Carya Hotel i Belek
Hur: Ses på plats om du befinner dig i Turkiet. I övrigt visas matchen på C More, klicka här för att köpa matchen om du inte redan har ett abonnemang.
Startelva: Presenteras senare.

Pelle om matchen

Pelle, hur är läget i truppen inför torsdagens match mot Steaua Bukarest?

Kerim Mrabti och Harris Radetinac är hemma, vi har 23 spelare med oss hit och alla som är här tränade i dag och är tillgängliga för spel i morgon. Vi ska ta ut laget under eftermiddagen och så får spelarna veta det i kväll.

Steaua Bukarest, vad är det för lag vi möter?

De ligger fyra i Rumänska ligan, det är ett gammalt storlag som spelade final i Europacupen på 90-talet och har spelat otroligt många år i de europeiska cuperna och har hur många titlar rom helst i ligan och cupen i Rumänien. De har legat på läger här nere ett tag och hunnit spela fyra matcher innan de möter oss, de har två vinster, en oavgjord och en förlust på slutet. Men det var tätt mellan matcherna och jag vet inte hur de matchade laget, det kanske är förklaringen till förlusten i sista matchen.  Det är ett aggressivt och fysiskt, men också väldigt passningsinriktat lag, de har många passningar i speluppbyggnadsfasen. Deras liga startar samtidigt som vi spelar mot Ålesund så de ligger klart före oss i planeringen. Det blir en riktig utmaning.

Ni är mitt i försäsongen, hur förberedda är ni för matchen?

Vi är mer preparerade än tidigare då vi tränat färre pass inför matchen. Vi struntade till exempel helt att pulsera för matchen mot Shanghai och försökte sprida speltiden på så många spelare som möjligt. Mot Örebro och Gefle försökte vi få 60-70 minuter på de spelare som startade. Det har varit ganska ojämna prestationer hittills och efter matchen mot Gefle drog vi slutsatsen att vårt försvarsspel i framför allt ytterzonerna och utanför straffområdet behöver bli bättre, även om vi höll nollan. Då tror vi också att vårt anfallsspel får större variation. Jag hoppas att vi är piggare i benen nu och orkar jobba så hårt som det kommer att krävas mot ett så pass bra lag.

Motståndare

Det vankas rumänskt motstånd av god klass. Steaua Bukarest har vunnit den rumänska ligan under  de tre senaste säsongerna och även om laget för närvarande befinner sig på en fjärdeplats i serien med 23 matcher spelade finns det ännu hög kvalitet i laget.

I laget återfinns marockanske landslagsmannen Houssine Kharja med 78 A-landskamper på meritlistan, Fernando Varela landslagsman för Kap Verde, algeriske U23-landslagsmannen Jugurtha Hamroun och den rumänske landslagsveteranen Ciprian Marica som gjort 25 mål på sina 70 A-landskamper. Utöver det finns landslagserfarenhet hos rumänske defensive mittfältaren Paul Papp, backen Cornel Rapa samt moldaviske försvararen Catalin Carp för att nämna några.

Steaua Bukarest har spelat fyra träningsmatcher på lägret i Turkiet
Steaua Bukarest – Young Boys 2-2
Steaua Bukarest – Upjest Dotja 2-0
Steaua Bukarest – Sturm Graz 1-0
Steaua Bukarest – Ludogorets 0-3

 

Attachment

l