Inför Djurgården – Syrianska

Djurgården – Syrianska FC

Fredag 2 februari 13.00, Vinnarhallen Bosön – visas live på DIFTV

Startelva: Tommi Vaiho – Johan Andersson, Niklas Gunnarsson, Alexander Abrahamsson (U19), Matteo Cattenaci (gästspelare) – Cameron Streete (U19), Marcus Hansson, Hampus Finndell, Edward Chilufya – Tino Kadewere, Arnold Ehn (U19).

Djurgården kör dubbla träningsmatcher under veckan mot Syrianska FC och HJK Helsingfors (på lördag) för att ge så mycket matchtid åt så många spelare som möjligt. Inledningsvis blir det ett möte med Syrianska i Vinnarhallen på Bosön där Özcan Melkemichel kommer att lufta ena halvan av truppen. Några spelare med skavanker kommer dock att vilas.
– Tanken med matchen var först och främst att ge nittio minuter till hela truppen. När vi planerade in den här matchen så hade vi tillgång till alla spelarna. Men nu är det några som är borta och därför kommer vi att ha en hel del juniorer med, säger Özcan som börjar sikta in sig på en kommande startelva inför Svenska Cupen.
– Det är alltid jämnt oavsett vilken elva vi tar ut. Men under de här matcherna ska jag försöka hitta en elva som jag så småningom kan tänka mig i cupspelet. Vi har två matcher på oss nu i helgen och fredagens match blir en möjlighet för spelarna som inte spelar på lördag att visa framfötterna. Är det några som gör det så kan man byta plats på dem i lagen till nästa vecka.

Två matcher väntar där också de taktiska aspekterna kommer att lyftas, vilket också har skett på träningspassen i veckan.
– Nu börjar matcherna och då blir det också mer taktik under träningarna. Vi kommer att blanda taktiska pass med fyspass och matcherna kommer att bli ett prov på veckan som vi haft. Därifrån tar vi det vidare i nästa steg, säger Özcan som ser fram emot att få en del viktiga besked från helgens matcher.
– Vi har haft två till tre veckor i träning men det är svårt att säga exakt var vi ligger. Men alla jobbar hårt och vi har tränat bra i Sydafrika. Nu får vi se vad vi får för svar i helgen.

Läget i truppen

Halva manskapet är reserverat för lördagens match mot HJK Helsingfors förutom Tino Kadewere och Niklas Gunnarsson som enligt nuvarande planer kommer att spela 45 minuter i båda matcherna. Utöver det så saknas några namn i A-truppen inför fredagens möte, enligt Özcan.
– De som inte kan delta är Amadou Jawo, Aliou Badji, Julian Kristoffersen, Jonathan Ring och Oscar Jonsson. Det handlar inte om några allvarliga saker men vi vill inte ta några risker nu under försäsongen. Vi tar det säkra före det osäkra och vilar dem mot Syrianska och de kommer inte att vara aktuella mot HJK Helsingfors heller. Istället fyller vi på med juniorer som startar med de övriga A-lagsspelarna som kan spela nu på fredag och sedan har vi juniorer på bänken.

Motståndarkollen

Syrianska hade ett tufft 2017 och degraderas från Superettan ner till Division 1 Norra. Men mycket har hänt i klubben sedan dess och Özcan medger att han för en gångs skull inte har total koll på sitt gamla lag.
– Det är faktiskt första gången i mitt liv som jag inte har jättebra koll på Syrianska eftersom väldigt mycket har förändrats på sistone, från tränare till spelare. Men de kommer säkert att få ihop ett bra lag som kommer att bli kul att möta. För vår del är ändå det viktigaste att ha fokus på oss själva och vårt eget spel.

Attachment

l