Inför Djurgården-Trelleborg

Djurgården – Trelleborg

Söndag den 8 april kl. 15.00, Tele2 Arena – Köp biljett här
Domare: Magnus Lindgren

Hemmapremiär, fotbollsfest, avtackning av Kim Källström och ett formtoppat Djurgården väntar på söndag när Trelleborg gästar Tele2 Arena. För Özcan Melkemichels del ger den blårandiga medvinden arbetsro och självförtroende i laget men fotboll handlar alltid om nästa match och tidigare segrar är ingenting värda inför mötet med den skånska nykomlingen.
– Självförtroendet finns där men ödmjukheten är något som vi har haft och ska fortsätta att ha. Det är ännu viktigare att betona det i den här typen av matcher. Gå man ner sig några procent räcker det för att det ska bli en betydligt tuffare match än det redan är, säger Özcan som hoppas på viktigt uppbackande från välfyllda läktare på söndag.
– Det vore väldigt roligt om det blir riktigt mycket folk på den här matchen och det höjer ju adrenalinet automatiskt. Sedan är det en hemmapremiär och vi ska göra det till en riktigt rolig match. Samtidigt måste vi vara ödmjuka för att Trelleborg är ett lag som i sina bästa stunder också kan störa andra lag. Men gör vi vårt och kommer med samma attityd och inställning som vi haft under försäsongen bör vi slå dem. Vi vet att fotboll är inte så enkelt utan vi måste utföra ett stort jobb och det ställer stora krav på vårt anfallspel där även försvarsspelet måste sitta som det gjort hittills. Jag tror att vi kommer att vara bollförande och att de kommer att ligga lite lägre. Det innebär att vi måste se till att inte bli för statiska, ha ett högt bolltempo och en variation i vårt anfallspel där vi också kan anfalla både centralt, runt kanter men också hota dem i djupled, säger Özcan.

”Trelleborg är numera ett spelande lag”

Läget i truppen

Jacob Une Larsson har förutom att förlänga kontraktet även kommit igång med träningen efter sjukdom precis som Jonas Olsson som var med i träning undre fredagen för första gången sedan skadan.
– Jonas började träna med oss idag och sedan får vi se hur vi gör inför söndagen. Men han är tillgänglig i alla fall och sedan är det några av spelarna som varit sjuka i veckan och missat några pass. Men alla, utom Hampus Finndell som var sjuk, fanns med och tränade idag och förhoppningsvis är alla utagbara till matchen.

Motståndarkollen

Efter resan 2011 från Allsvenskan ner till division 1, där Trelleborg spelade 2103-12015, har TFF klättrat tillbaka till finrummet efter en tredjeplats i Superettan och kvalseger med sammanlagt 3-1 mot Jönköpings Södra. Dessutom med en mer passningsorienterad fotboll där hemmaplanens forna smeknamn ”Tjångavallen” nuförtiden spelat ut sin roll.
– Trelleborg är numera ett mer spelande lag oavsett vad deras tidigare rykte säger. Det gamla Trelleborg är borta och Patrick Winqvist har gjort ett jättebra jobb med TFF som gått bra i Superettan. Nu är de här i Allsvenskan och de har många unga killar blandat med lite rutin. Jag tänker på till exempel Marcus Pode och Zoran Jovanovic som fortfarande är bra spelare om man ger dem tid. Så det är en bra motståndare vi möter men vi känner att det här är vår match och vi ska ta tre poäng mot dem på hemmaplan ,summer Özcan.

Avtackning av Kim Källström kommer att ske innan matchen kl. 14.40. Hela schemat för dagen hittar du här:

Tidsschema matchdag Djurgården-Trelleborg, Tele2 Arena:

11.00 Djurgårdsbutiken öppnar
13.00 Biljettluckorna öppnar
13.30 Tele2 Arena öppnar
14.15 Uppvärmning
14.40 Avtackning Kim Källström
14.59 Sjung för gamla Djurgården
15.00 Avspark

Attachment

l