Inför Djurgården-Tromsö

Djurgården-Tromsö

När: Lördagen 18 mars 14.00
Var: Danderyd Arena
Hur: Ses på plats för de som har fått tag i någon av de begränsade antal biljetter som fanns att tillgå. Supporterinformation inför besöket på Danderyd Arena kommer under fredagen.
I övrigt kan matchen ses på C More, använd följande länk så gynnar det DIF Fotboll ekonomiskt.
Biljetter: Köper du här. Pris 100 kr för vuxen, 60 kr för 7-15 år. Det går nu även bra att köpa biljetter via swish 1230915397 . IFK Stocksund är mottagare och man visar upp kvittot i entrén.
Truppen:
Andreas Isaksson, Tommi Vaiho
Jonathan Augustinsson, Tim Björkström, Kebba Ceesay, Niklas Gunnarsson, Souleymane Kone, Elliot Käck, Jacob Une Larsson
Daniel Berntsen, Joseph Ceesay, Othman El Kabir, Magnus Eriksson, Jesper Karlström, Kim Källström, Kerim Mrabti, Besard Sabovic, Kevin Walker
Aliou Badji, Haruna Garba, Amadou Jawo, Tino Kadewere
Icke aktuella spelare: Haris Radetinac, Marcus Hansson.

Djurgården laddar mot norskt motstånd inför den allsvenska premiären och inleder med en match mot Tromsö på lördagen. En möjlighet för Özcan Melkemichel att utvärdera utfallet av de två intensiva träningsveckorna som laget haft efter uttåget ut Svenska Cupen.
– Det har varit två bra veckor för oss. Första veckan körde vi på ganska tufft med åtta pass, bland annat några med styrka men även uthållighet. Under den andra veckan blir det sammanlagt fyra pass med lite mer spel och taktiska genomgångar. Sen har vi haft en ledig helg också där grabbarna fick återhämta sig mentalt. Det är inte så många veckor kvar till seriestart så nu gäller det att finslipa och man märker att det börjar bli lite grinigt på träningarna. Det gnälls hit och dit men det är ett gott tecken för mig. Vi lämnar det på plan och är bästa vänner efteråt, säger DIF-tränaren.

Dessutom ges det helt nya möjligheter i anfallet för Özcan med några nya namn att välja på i form av Tino Kadewere, Aliou Badji och provspelande Haruna Garba.
– Ja, vi har fått några fler spelare att tillgå jämfört med sista cupmatchen, men när det gäller Badji och Garba så har de precis kommit hit så det är mycket som är nytt för dem. De har aldrig spelat på konstgräs tidigare och inte varit med på några taktikgenomgångar så de ser lite vilsna ut. Garba är här för att vi ska titta på honom så han kommer att få speltid mot Tromsö men hur mycket vet vi inte. Badji är enligt sin agent sliten efter Afrikanska mästerskapen så vi får vara lite försiktiga men vi har i alla fall tillgång till honom.

Motståndarna

Tromsö hör hemma i Tippeligan och hade en tuff säsong 2016 där laget lyckades hänga kvar genom att knipa trettondeplatsen precis ovanför kvalstrecket. I år har laget spelat x träningsmatcher och Djurgårdens mittback Marcus Hansson har god koll på sin gamla klubb där han spelade i femton månader.
– Det är ett ungt lag med många unga, talangfyllda spelare som spelar med fart och fläkt. De flesta är kvar sedan min tid eftersom de inte har haft så hög spelaromsättning och så finns fd Blackburn-spelaren Morten Gamst-Pedersen där som är en stor profil i norsk fotboll.

Truppkollen

Nya intressanta namn finns med i truppen: Provspelande Haruna Garba är tillgänglig för medan Gustav Engvall fick besked om återkallande till Bristol och det återstår att se vad som händer där. Glädjande nog är Aliou Badji på plats på Kaknäs efter sitt silver med Senegal i Afrikanska U20-mästerskapen samtidigt som Tino Kadewere är igång med träningen igen. I övrigt är det ett så gott som fullt frisk trupp på Kaknäs, enligt naprapat Christian Andersson.
– Haris tränar med boll igen men är inte aktuell för spel. Vi noterade att Marcus Hansson fick en liten smäll under träningen så vi utvärderar läget med honom under fredagen. Förutom de två är resten friska och aktuella för spel på lördag, säger Christian.

Attachment

l