Inför Djurgården-Växjö

Djurgården-Växjö
Söndagen den 16 september klockan 13.00 – Stockholms Stadion
Domare: Tinna Christensen
Biljetter köper du här

Efter den sköna och viktiga derbyvinsten mot Hammarby i onsdags väntar en ny viktig match på Stockholms Stadion för damerna. Den här gången är det Växjö som står för motståndet. Växjö ligger på en sjätte plats i tabellen, tre poäng före Djurgården som ligger på åttonde plats. Djurgården har sex poäng ner till Limhamn på nedflyttningsplats när det återstår sex omgångar av serien, en seger mot Växjö skulle ge laget en behaglig position inför de sita fem omgångarna. Noterbart är att Djurgården möter Limhamn borta i den sista omgången.

– Det är klart att vinsten mot Hammarby var en lättnad, det var en härlig derbykänsla och vi behövde poängen. Nu är det väldigt tight mellan matcherna och matchen mot Växjö blir vår kanske tuffaste utmaning i år efter onsdagens urladdning. Nu gäller det verkligen att visa mental styrka och bli så pigga som möjligt, det är ett bra lag vi möter, menar tränaren Joel Riddez.

Truppen
Gudbjörg Gunnarsdottir (mv), Petra Kümin (mv), Jennifer Pelley (mv), Ingibjörg Sigurdardottir, Kim Sundlöv, Shiela van den Bulk, Julia Walentowicz, Maddie Bauer, Ingrid Ryland, Portia Boakye, Irma Helin, Fanny Andersson, Evelina Finndell, Michelle Wörner, Julia Spetsmark, Sherifatu Sumaila, Mia Jalkerud, Tilde Lindwall, Wilma Sjöholm, Tempest Marie Norlin.

Truppen ska bantas med två spelare.

Ej tillgängliga: Filippa Pettersson, Julia Westergren, Malin Diaz

Motståndarkollen
Nykomlingen Växjö har gjort en bra första säsong i högsta serien och ligger tryggt i mitten av tabellen. Man har tre segrar på fem omgångar där två uddamålsförluster mot topplagen Rosengård och Kristianstad ingår. Av tjugo mål i serien står Anna Anvegård för hälften, tio stycken, vilket ger henne en andraplats i den totala skytteligan.

– Växjö har överraskat som nykomling och gjort det bra. De har skickliga spelare i laget, framför allt offensivt, och vill spela en fin fotboll. Det blir en jämn match där det kommer att krävas hundra procent av oss om vi ska slå dem, men med matchen mot Hammarby i ryggen kan vi gå in med ett bra självförtroende som vi kommer att växa av, menar Joel.

Kan du inte vara på Stockholms Stadion på onsdag 19.00 så visas matchen på obosdamallsvenskan.tv

 

Attachment

l