Inför Djurgården-Vittsjö

Djurgården-Vittsjö
Söndagen den 14 oktober klockan 15.00 – Stockholms Stadion
Domare: Sandra Almkvist
Biljetter köper du här.

Tre omgångar återstår av OBOS Damallsvenskan och det är jämnt på undre halvan. Djurgården har tre poäng upp till Växjö på sjätteplats, men även tre poäng ner till Limhamn/Bunkeflo under strecket, ett lag Djurgården för övrigt möter borta i den sista omgången. Söndagens motståndare Vittsjö ligger precis ovanför strecket, även de med tre poäng upp till Djurgården. Det är alltså mycket viktiga poäng som står på spel på söndag.

– Det är förväntansfullt i truppen, vi vill göra klart det här på ett bra sätt. Samtidigt finns det nerver just nu, det är en viktig match på söndag. Men jag tycker att vi har hittat en bra kombination mellan skratt och allvar, det får inte bli massa måsten utan måste vara kul att spela fotboll. Vi jobbar med en matchplan i veckan och känner oss förberedda inför söndagen. Spelarna får ledigt på torsdagen, sen kör vi på mot matchen, säger tränaren Joel Riddez.

Truppen
Presenteras på lördag.

Motståndarkollen
Vittsjö GIK är hemmahörande i Hässleholm och gör sin sjunde raka säsong i Damallsvenskan efter debutåret 2012. Under säsongen har man blandat och gett en hel del. Två av fem segrar har kommit mot serieledande Piteå och i senaste omgången blev det en hedrande uddamålsförlust mot serietvåan Rosengård. Samtidigt har man tre förluster på fyra matcher mot lagen under strecket, för IFK Kalmar betydde det årets enda seger hittills. Linda Sällström leder interna skytteligan med 7 mål, men har lämnat för Paris FC. Michelle De Jongh har med sina 6 mål gjort flest i dagens trupp. Backen Sandra Adolfsson fanns med i damlandslagets senaste trupp medan Michelle De Jongh och Ebba Hed fanns med i U23-landslagstruppen.

– Vittsjö har varit upp och ner. Det spelar en ganska typisk 4-4-2, är duktiga på omställningar och på att försvara sig. Det kommer att bli en jämn match. Vi har tittat på dem och hur vi ska straffa dem, samtidigt måste vi vara noggranna i hur vi hanterar deras omställningar. Vi har jobbat på bra i veckan, alla spelare har varit tillgängliga utom Tilde Lindwall som varit på landslag. Det känns bra, menar Riddez.

 

Sheila van den Bulk inför Vittsjö

Kan du inte vara på Stockholms Stadion på söndag 15.00 så visas matchen på obosdamallsvenskan.tv

Attachment

l