Inför Elfsborg-Djurgården

Elfsborg – Djurgården

Måndag 23 april kl. 19.00, Borås Arena – Visas på C More
Domare: Glenn Nyberg

Efter en rejäl styrkedemonstration hemma mot MFF är nu blårändena stadigt uppe på hästen igen inför bortamöte mot Elfsborg. Men direkt efter segerfirande och publiktack på Tele2 Arena lades den matchen till handlingarna och nu gäller det att behålla koncentrationen och skärpan på maxnivå hela vägen in mot måndagen, enligt Özcan Melkemichel.
– Det är viktigt att vi verkligen är ödmjuka nu. Varje gång som vi har jobbat hårt för varandra och haft den rätta inställningen så har vi varit svårslagna. Så fort det finns minsta tendens till att slappna av så kan vi få stora problem. Det gäller verkligen att vi är på tå för det kommer att krävas i den här matchen. Det är ett lag med väldigt många duktiga fotbollsspelare som vi kommer att möta ute på planen och det kommer att krävas en prestation av högsta klass från oss. Så vi är maximalt koncentrerade och fokuserade inför den här matchen.

”Elfsborg på bortaplan är alltid en av de tuffaste matcherna i Allsvenskan”

Läget i truppen

För Kerim Mrabtis del blir det rehab de närmaste veckorna och beträffande Yura Movsisyan kom besked i fredags om att han är spelklar till derbyt mot Hammarby men missar Elfsborgsmatchen på grund av utvisningen mot AIK. I övrigt är det inga inaktuella namn i truppen.
– Det har rullat på bra på träningarna, alla är friska bortsett från Kerim och sedan har vi Yura som är avstängd. Men annars är alla tillgängliga och jag tycker att det känns bra för oss just nu. Vi har mycket att välja på när vi tar ut truppen, säger Özcan.

Motståndarkollen

Det har varit en katastrofal inledning på Allsvenskan för Elfsborg med tre raka förluster men i torsdagens match mot BP kom första segern för boråsarna. Historiskt sett är en bortamatch mot Elfsborg alltid svår och trots de gulsvartas inledning av serien lär det bli en tuff kamp om poängen på Borås Arena.
– I grund och botten är Elfsborg ett väldigt bra lag som har många duktiga offensiva spelare och framför allt centrala mittfältare av bra klass. Sedan har inte deras säsong börjat jättebra och jag tror att de fortfarande håller på att leta efter identitet och ett spel. Men de vann senast mot BP och Elfsborg är ett lag som man ska ha respekt för. Dessutom är Elfsborg på bortaplan alltid en av de tuffaste matcherna i Allsvenskan så det gäller som sagt att vi har fullt fokus och gör en absolut topprestation. Det krävs om det ska bli tre poäng, summerar Özcan.

 

 

Attachment

l