Inför Elfsborg-Djurgården

Elfsborg-Djurgården

När: Tisdag 19 september 19.00
Var: Borås Arena
Hur: Ses på plats. JK bussresa är nu fullbokad så det är egen transport som gäller.
Truppen (bantas till 18 spelare inför match):
1  Andreas Isaksson, 30 Tommi Vaiho
3  Elliot Käck, 4  Jacob Une Larsson, 5  Niklas Gunnarsson, 12 Jonathan Augustinsson, 13 Jonas Olsson, 22 Felix Beijmo
6 Jesper Karlström, 7 Magnus Eriksson, 8 Kevin Walker, 9  Haris Radetinac, 10 Kerim Mrabti, 16 Kim Källström, 58 Othman El Kabir
17. Gustav Engvall, 20. Aliou Badji, 21. Julian Kristoffersen, 24. Tinotenda Kadewere
Icke aktuella spelare: Inga
Missar nästa match vid gult kort:
 Othman El Kabir, Felix Beijmo, Andreas Isaksson, Jesper Karlström, Kim Källström
Domare: Glenn Nyberg


Özcan om matchen

Djurgården jagar vidare i toppstriden och tretton poäng på de fem senaste matcherna är ett formbesked som talar sitt tydliga språk. Men redan på tisdag är det upp till bevis igen när blåränderna beger sig till Borås för en tuff bortamatch mot Elfsborg. Ett lag som till skillnad från DIF inte peakar när det gäller form med bara fem poäng på de fem senaste allsvenska matcherna.
– Det är åter igen kort tid mellan matcherna och Elfsborg borta brukar vara en av de tuffare matcherna under året. Men nu har vi nått upp till en nivå där vi känner att vi kan möta alla lag och vinna över dem, oavsett om det är hemma eller borta. Den känslan är skön att ha med sig men man måste vara ödmjuk, fortsätta jobba hårt, hålla disciplinen och vara fokuserad. För det kommer att krävas mot Elfsborg, berättar Özcan.

Motståndarna

Elfsborg har haft en säsong som inte levt upp till kravbilden som formulerades inför säsongen och de gulsvarta återfinns på en åttondeplats i skrivande stund. Framför allt har poängskörden hemma varit betydligt mindre än brukligt och Borås Arena tycks inte längre vara det svårintagna fort som det varit under tidigare år.

Men det är fortfarande en starkt lag som väntar där dock en del namn kan komma att saknas. Per Frick är avstängd och det finns tydliga frågetecken för Samuel Holmén (överansträngd vadmuskel), Lasse Nilsson (bristning) och Alex Dyer (fotledsskada).
– De kommer kanske att sakna några spelare men de får tillbaka sin mittback Jon Jönsson som var avstängd senast. Ett bollskickligt lag som är väldigt duktiga i sitt anfallsspel. Sedan har de sin brister och det ska vi försöka utnyttja. En tuff motståndare och väldigt bra på hemmaplan men vi kommer dit för att vinna. Jag vill att vi ska ha den inställningen att vi kan gå in i varje match och vinna, vi ska inte vara nöjda med något annat, förklarar Özcan som självklart noterat att Elfsborg spelat lite knackigt på sistone.
– Så är det och jag har ju sett deras matcher här på slutet. Men vi har en stor respekt för Elfsborg och även om det gnys lite här och där och snackas om annat som inte har med fotbollen att göra så kan det också stärka en grupp i slutändan.  Så vi får absolut inte tappa fokus och disciplin i det vi gör för då blir det jobbigt.

Truppkollen

Aliou Badjis avstängning är nu ett avslutat kapitel och ger Özcan ytterligare en möjlighet i offensiven inför tisdagens match.
– Alla är friska och krya så känslan är jättebra men sedan ska det också göras ett hårt jobb på planen, säger Özcan som medger att det täta spelschemat ändå påverkar spelarna en del.
– Det blir alltid slitage när det är kort vila men det är samma för Elfsborg, så det är inget att säga något om. Det är lika villkor för båda lagen och vi har klarat av de här perioderna bra tidigare när det varit tätt mellan matcherna och kommer att göra det nu också.

Attachment

l