Inför FC Mariupol – Djurgården

FC Mariupol – Djurgården

Torsdag 2 augusti kl. 19.00 (svensk tid), Chornomorets Stadium – matchen visas på Eurosport

Dags för det avgörande mötet när Djurgården nu begett sig till Ukraina för returmatch mot FC Mariupol. Matchen går av stapeln i Odessa – där över tusen DIF-supportrar är på plats – och det lär bli ett intressant taktiskt rävspel mellan lagen där Djurgården är i behov av minst ett bortamål för att kunna gå vidare efter 1-1 hemma på Tele2 Arena..

Laget och ledarna landade under tisdagskvällen och trots den långdragna logistiken har Özcan Melkemichel fått bitarna på plats inför matchen.
– Det var en lång resa hit via Istanbul med några timmars väntan där på flygplatsen. Men jag tycker ändå att det gick smidigt och även om vi kom till hotellet ganska sent hann vi i ledarteamet jobba några timmar med att gå igenom klipp för analys. Idag blev det tidig frukost med videogenomgång efter det och snart är det dags för träning, säger Özcan som uppskattar den fokuserade känslan som präglar laget inför det avgörande mötet.
– Känslan är bra och det märks att alla är fokuserade på uppgiften. Många av spelarna var delaktiga och engagerade under genomgången och det är alltid ett bra tecken.

Läget i laget

Nicklas Bärkroth får inte delta i europeiskt cupspel eftersom han kom från Lech Poznan och stannar följaktligen hemma. I övrigt hoppas Jonathan Augustinsson på att vara tillbaka efter att ha missat söndagens allsvenska match mot GIF Sundsvall.
– Truppen mår bra och jag tror att vi kommer att ha alla tillgängliga. Jonathan Augustinsson ska träna idag, han har haft lite problem med foten tidigare men det ska inte vara någon fara med det. I övrigt är alla andra friska och krya, förklarar Özcan.

Motståndarna 

FC Mariupol åkte på en ny förlust i andra omgången av ukrainska ligan där Desna vann med 4-1. Icke desto mindre visade de upp defensiva kvaliteter i första kvalmötet på Tele2 Arena och det gäller för Özcan och hans manskap att dyrka upp den 5-3-2-uppställning som sannolikt väntar.
– Vi har ungefär samma känsla som när vi scoutade dem i Turkiet under deras första match i serien. Jag tycker att det har varit i stort sett samma mönster sedan dess men nu i senaste ligamatchen så spelade de faktiskt med en annan formation och förlorade med 1-4. De visar tendenser till misstag vi känner till och jag tycker inte att vi fullt ut utnyttjade de ytorna och svagheter som fanns när vi mötte dem senast. Vi har tryckt på det ytterligare med grabbarna när det gäller de saker som vi ska göra oftare. Uppstår de här ytorna och svagheterna imorgon – och vi kan utnyttja dem tillräckligt bra – så kommer vi att kunna skapa målchanser och förhoppningsvis göra mål, summerar Özcan. 

Info om biljettutlämning till matchen i Odessa 

Ni som ska hämta ut era biljetter till FC Mariupol – Djurgården kan göra det imorgon torsdag i Odessa.

Vi kommer att finnas på plats på Ibiza Beach club på matchdagen 12.00-16.30 för att lämna ut biljetter. Ta med er voucher (bokningsbekräftelse) till baren som ligger till vänster om entrén.

 

Attachment

l