Inför FC Rosengård-DIF

 

FC Rosengård – Djurgården

Lördag 8 september kl. 15.00, Malmö IP
Domare: Niklas Olsson

Djurgården tog en viktig seger på Stadion mot IFK Kalmar med 2-0 i senaste matchen. Nyförvärvet Julia Spetsmark fortsatte att visa sin målfarlighet med sina två mål. På lördag väntar en betydligt tuffare uppgift när Djurgården åker till Malmö för att möta serietvåan Rosengård. Då gäller det att få ihop försvarsspelet över hela planen hålla ihop och jobba tillsammans, Rosengård tar varje chans de får och är duktiga på att utnyttja motståndarnas misstag. Hemmamatchen i våras slutade med en jobbig uddamålsförlust och nu är Järnkaminerna ute efter en revansch.

– Det känns bra, vi har tränat på bra i veckan även om en del spelare har varit borta på landslagsuppdrag. Det känns som om vi är i en bra fas även om det är lite svårt att ha koll på belastningen när många är på landslagsuppdrag. Det blir en speciell vecka med dessa förutsättningar och tre matcher på åtta dagar inklusive ett derby mot Hammarby, säger tränaren Joel Riddez.

Truppen
Gudbjörg Gunnarsdottir (mv), Jen Pelley (mv), Ingibjörg Sigurdardottir, Kim Sundlöv, Sheila van den Bulk, Julia Walentowicz, Maddie Bauer, Ingrid Ryland, Portia Boakye, Irma Helin, Fanny Andersson, Evelina Finndell, Michelle Wörner, Julia Spetsmark, Sherifatu Sumaila, Mia Jalkerud, Tilde Lindwall, Wilma Sjöholm.

Ej tillgängliga: Tempest-Marie Norlin, Filippa Pettersson, Malin Diaz, Julia Westergren.

Motståndarkollen
Guldfavoriten Rosengård har under säsongen tappat en del oväntade poäng och haft en bit upp till den absoluta toppen Efter att 13 poäng på de senaste fem matcherna är man på allvar med i striden med endast en poäng upp till serieledande Göteborgs FC.

Rosengårds spel bygger på ett snabbt passningsspel längst backen vilket skapat problem för många lag i serien. Målskillnaden är 39-10 och laget har både gjort fler och släppt in färre mål än något annat lag i serien. Bäste målskytt är tyska stjärnan Anja Mittag som stått för hela 11 mål vilket innebär ledning i den totala skytteligan.

– Rosengård är ett väldigt bra lag med bra spelare på alla platser. Men vi har gjort bra matcher mot dem med uddamålsförluster både i cupen och i serien och vi vet att vi kan ta poäng mot dem om vi gör rätt saker, framför allt i defensiven, säger Joel.

Kan du inte vara på Malmö IP på lördag 15.00 så visas matchen på obosdamallsvenskan.tv

Attachment

l