Inför Gamla Upsala-Djurgården

Gamla Upsala SK-Djurgårdens IF

När: Onsdag 23 augusti kl. 18.30.
Var: Studenternas IP
Hur: Endast förköp gäller för biljetter, använd följande länk för köp: http://siriusfotboll-partner01.ebiljett.nu/kampanj/guskdif. Pris: 120:- för vuxna. Ungdom till och med 16 år går gratis (OBS! Legitimation krävs).
Truppen:
Tommi Vaiho, Edvin Holst (U19)
Jonathan Augustinsson, Niklas Gunnarsson, Soulymane Kone, Elliot Käck, Jacob Une Larsson
Othman El Kabir, Magnus Eriksson, Jesper Karlström, Kerim Mrabti, Haris Radetinac, Kevin Walker
Aliou Badji, Gustav Engvall, Amadou Jawo, Tino Kadewere, Julian Kristoffersen,
Icke aktuella spelare:  Jonas Olsson, Kim Källström Andreas Isaksson (vilas), Felix Beijmo, Marcus Hansson, Oscar Jonsson (vilas).
Domare: Victor Wolf

Özcan om matchen 

Det är behagligt positiva vindar som blåser på just nu för Djurgården inför onsdagens kvalmatch i Svenska Cupen mot Gamla Upsala. Tolv poäng av femton möjliga på de fem senaste allsvenska matcherna är ett starkt formbesked men matchen mot Halmstad gav också en nyttig påminnelse om behovet av fokusering för att få marginalerna med sig. Något som även gäller Svenska Cupen i högsta grad där det brukar bjudas på ett par rejäla skrällar varje år.

Ett scenario som förhoppningsvis ska kunna undvikas mot Gamla Upsala, enligt Özcan Melkemichel som kräver en maximal insats av spelarna på onsdag.
– Det är en mycket viktig match för oss, det gäller kval till gruppspelet i Svenska Cupen och där ska vi vara. Det gäller att komma till matchen med hundraprocentig inställning för det är mycket som står på spel, betonar Özcan som intygar att den inställningen även gäller laguttagningen.
– Så blir det men vi kommer också att behöva rotera lite med tanke på att vi har en viktig match på söndag. Vi har ju en fullgod och stark trupp så det är inga problem för oss.

Motståndarna

Gamla Upsala SK är hemmahörande i Division 2 Norra Svealand och ligger i skrivande stund på en nionde plats med nitton poäng på arton matcher. Föreningen bildades 1947 där det till en början var pingis, skidor och bandy som gällde. Numera är det dock fotboll som dominerar och GUSK -som laget oftast kallas i folkmun – får nu en intressant utmaning när Djurgården kommer på besök.
– Vi har sett Gamla Upsala live en match och stämt av med andra tränare också. Så vi har skaffat oss bra koll på dem och jag betonar igen att vi absolut inte tar lätt på den här uppgiften. Det här är en match som måste genomföras ordentligt, berättar Özcan.

Truppkollen

Andreas Isakssons rygg ser bättre ut men han får vila från matchen. Även Felix Beijmo, Marcus Hansson och Oscar Jonsson får stanna hemma för fortsatt rehab, enligt Özcan.
– Felix Beijmo får stanna hemma och köra med rehab-teamet så får vi se om han kan vara redo för spel mot AIK, samma gäller Marcus Hansson. I övrigt kommer vi att vila Andreas Isaksson. Jonas Olsson och Kim Källström men annars är det full uppslutning från övriga friska i truppen.

Värt att notera är att varningar i Svenska Cupen inte räknas in i Allsvenskan vilket innebär att gula kort i cupen inte påverkar derbyt, ej heller utvisning pga två varningar. Direkt rött kort påverkar dock nästa tävlingsmatch.

Attachment

l