Inför Göteborg-Djurgården

 

Göteborg – Djurgården

Lördag 16 juni 15.00, Kvarnsvedens IP, Borlänge
Domare: Glenn Nyberg
Inträde: 100 kr, barn under 16 år fri entré

Med en knapp veckas träning i benen sparrar Djurgården mot allsvenskt motstånd på lördagen. Krafterna mäts mot IFK Göteborg i vad som av arrangerande Kvarnsvedens IK kallas för ”Årets match i Dalarna”. Blåränderna har haft några svettiga dagar på Kaknäs för att komma igång efter uppehållet.

– Vi får ta lördagens match som bra träning men den betyder inte så mycket i sig. Vi är inne i en uppbyggnadsperiod inför hösten och har tränat ganska tufft men det gäller att göra det bästa möjliga av det, säger Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel.

Läget i laget

På grund av småskavanker och landslagsspel är det flera spelare som inte åker med till Kvarnsvedens IP.  Truppen kommer att fyllas på med sex-sju juniorspelare.

– Det är väldigt många A-lagsspelare som saknas och inte är tillgängliga. De som har varit iväg på olika landslagsuppdrag har ledigt fram till på måndag egentligen så det är knappt att vi får ihop ett lag. Samtidigt blir det blir ett bra tillfälle för juniorerna att få visa upp sig, säger Özcan Melkemichel.

Truppen tas ut efter fredagens träningspass. Tillgängliga från A-laget är Tommi Vaiho, Oscar Jonsson,  Johan Andersson, Markus Danielson. Niklas Gunnarsson, Matteo Catenacci, Jonathan Ring, Jesper Karlström, Kerim Mrabti, Haris Radetinac, Edward Chilufya och Aliou Badji.

Motståndarkollen

Göteborg föll tungt, men knappast orättvist, mot Djurgården (1-3) på Ullevi i vårens allsvenska möte. Med 13 poäng efter elva omgångar parkerar ”Blåvitt” på elfte plats i den allsvenska tabellen. Lördagens match avslutar ett träningsläger som även innehållit en match mot en Dalarna-kombination i måndags (vinst 8-1). Ex-Djurgårdaren Gustav Engvall fick stanna hemma och vila efter att ha varit iväg med U21-landslaget, men är kanske sugen på att ansluta till truppen för att få möta sina gamla lagkamrater igen?

 

Attachment

l