Inför Gefle-DIF: Här hittar du startelvan och fakta om matchen

150914 Djurgårdens Tim Björkström i kamp om bollen Gefles Johan Bertilsson under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Gefle och Djurgården den 14 september 2015 i Gävle. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / Cop 106

Gefle-Djurgården

När: Lördag 30 januari kl. 13.00
Var: Gavlevallen
Hur: Ses på plats, för de som har möjlighet. I övrigt kan matchen ses på C More, klicka här för att köpa matchen om du inte redan har ett abonnemang.
Startelva:

Hampus Nilsson
Tim Björkström, David Ochieng, Omar Colley, Elliot Käck
Jesper Karlström, Alexander Faltsetas, Kevin Walker, Daniel Berntsen
Sebastian Andersson, Tino Kadewere

Bänk: Kenneth Höie, Kevin Deeromram, Soo-Yong Yoon, Seon-Min Moon, Mihlali Mayambela, Besard Sabovic, Sam Johnson, Michael Olunga

Pelle om matchen

Efter förra helgens sjukfrånvaro är Pelle Olsson på benen igen och har tränat laget sedan i måndags. Nu väntar en tripp till välbekanta trakter i Gästrikland för honom och laget på lördag som blir en bra förberedelse inför Allsvenskan av flera skäl.
– När vi planerade de här matcherna ville vi att det ska vara mot bra lag på så kallade normala allsvenska arenor. Vi gjorde ju så förra året med IFK Norrköping och Åtvidaberg och i år kör vi ett liknande upplägg borta mot Örebro och Gefle eftersom det är svårt för oss att ordna det i Stockholm. Sedan möter vi ju av en händelse Örebro i omgång 1 och Gefle i omgång 3 på bortaplan så det finns ett bra värde i de här matcherna, resonerar Pelle.

Efter två inledande träningsmatcher mot Shanghai SIPG och Örebro med mönstret bra första halvlek, mindre bra andra är det nu dags för en jämnare leverans mot Gefle, enligt Pelle.
– Vi är ute efter att jaga en bra prestation för egen del. Det har varit för ojämna prestationer i de två första träningsmatcherna, bra första halvlekar i båda matcherna men sedan har vi ju gjort misstag på en nivå som inte är rimlig om man ska få med sig ett bra resultat. Nu är i och för sig inte resultaten hela världen i den här typen av matcher, men på ett visst sätt så har ju de här andra halvlekarna präglat vår prestation och gjort att totalinsatsen blir ojämn, säger Pelle som dock tar med i kalkylen att det är en hel del nya namn som finns på plats i laget.
– Det är ju inte bara i matcherna som det blir nya premisser utan det är ju även på träningarna. Vi är ju i en fas där vi före säsongen räknade med att ha mindre rörelse och större kontinuitet i truppen, åtminstone i det här första transferfönstret. Nu har det ju blivit flera ändringar än vi hade räknat med. Kerims skada gör ju att vi har behövt ersätta på den positionen och där har ju Mihlali Mayambela kommit in som yttermittfältare. Man skulle kunna säga att han är en delersättare i truppen av den position som Kerim hade. Sedan har vi ju sagt hela tiden att vi tittar efter en forward till och där har vi ju Michael Olunga på prov. mihlali_mayambela_743Slutligen så är ju budet på Emil Bergström en väldigt bra affär för föreningen plus en bra chans för Emil och det är klart att om den går i lås är det svårt att ha några synpunkter på det. Blir det så behöver vi en ersättare och då är det klart att det blir mycket på en gång. Men jag tycker att träningarna har fungerat bra den här veckan med tre provspelare på plats och jag hoppas att vi kan närma oss en prestation som är bra i fler än fyrtiofem minuter på lördag. Om det blir en bra nittiominutare vet man aldrig i de här försäsongsmatcherna men jag hoppas att vi tar ett steg i rätt riktning. Framför allt sett till antalet misstag i vårt eget spel, analyserar Pelle.

Motståndarkollen

I Gefle har tongångarna varit optimistiska inför året som stundar och laget har fyllt på med finländske landslagsmittfältaren Simon Skrabb som tidigare var i Åtvidaberg på lån. Utöver det har målvakten Andreas Andersson plockats in från IK Sirius, norske högerbacken Simen Rafn värvats Fredrikstad (dock långtidsskadad) och Elfsborgs mittback Anton Lans skrivit på för gästrikarna. Dessutom återfinns som bekant nytände Johan Oremo med 12 inprickade allsvenska mål förra året.
Icke desto mindre blev det förlust för Gefle med 0-2 i försäsongspremiären mot åländska IFK Mariehamn – ett lag med mycket blårandig förankring där Jani Lyyski, Philip Sparrdahl Mantilla och Brian Span återfinns och där den sistnämnde gjorde det andra målet i matchen.

När det gäller Pelle Olsson har han givetvis god koll på sitt gamla lag och hoppas kunna snappa upp nyttiga lärdomar både av de egna spelarna men även av motståndarna.
– Det är ju tredje året sedan jag lämnat Gefle där truppen förändras hela tiden och den andel spelare som jag känner igen personligen minskar så klart. Men det finns ju en del spelare kvar i stommen med Portin, Lantto, Oremo och Hedvall som jag känner till bra. Sedan har de ju fått en del nya, intressanta spelare som vi får se vad de kan tillföra. Nu hörde jag i och för sig att Skrabb var sjuk så vi får se om han spelar på lördag. Men det är en spännande match och vi kommer som sagt att spela mot dem tidigt i Allsvenska. Dessutom har vi ju också en prestation som vi inte var nöjda med senast vi mötte dem borta i höstas i Allsvenskan så det är viktigt att vi tar lärdom av den och helgens match för att bli mer koncentrerade i vårt spel över nittio minuter. Annars straffar det sig, konstaterar Pelle.

samling_gefle_743

Truppkollen

Kerim Mrabti och Harig Radetinac är naturligtvis inte aktuella även om den sistnämnde enligt egen utsago ligger bra i fas med sin rehab. Emil Bergström är som bekant i Ryssland och förhandlar med Rubin Kazan men däremot kommer hans gambianske mittbackskollega att finnas med från start.
– Både Omar Colley och Alexander Faltsetas gör årsdebut och det gäller även Hampus Nilsson. Vi har väldigt många spelare tillgängliga nu så vi har fått tänka till här eftersom det ju egentligen finns en begränsning på antal byten i träningsmatcher. Men Micke Jahn, Stefan Karlsson och Amadou Jawo har varit sjuka och får därför stanna hemma och träna istället och Jacob Une Larsson har en känning och vilar, säger Pelle som sannolikt kommer att matcha nyrekryterade Mihlali Mayambela och även provspelarna.
– David Ochieng spelar från start och Michael Olunga och Mayambela finns med i truppen så vi får se hur vi gör med speltiden.  När det gäller Alonzo Clarke är han skadad och kommer inte att åka med, summerar Pelle.

Attachment

l