Inför GIF Sundsvall-Djurgården

GIF Sundsvall- Djurgården

När: Söndag 1 oktober kl.15.00
Var: Idrottsparken
Hur: Ses på plats. JK ordnar bussresor, mer info om detta hittar du här.
Truppen: Kommer på dif.se på lördag 15.00
Icke aktuella spelare: Kerim Mrabti, Haruna Garba
Missar nästa match vid gult kort: Felix Beijmo, Othman El Kabir, Andreas Isaksson, Jesper Karlström, Kim Källström, Jonas Olsson
Domare: Magnus Lindgren

Özcan om matchen

Serietvåan Djurgården fortsätter jakten på Europa-platser med en tripp norröver. GIF Sundsvall står för motståndet och Özcan och hans manskap anländer till Idrottsparken med sju raka obesegrade matcher i ryggen. En stark svit som nu ska hållas vid liv mot ett likaledes formstarkt Sundsvall.
– Det gäller att hålla den här typen av sviter länge och någonstans har vi gjort det bra. Nu är det de fem matcherna som är kvar som gäller. Allt annat som vi har gjort har varit en förberedelse till de här matcherna för att uppnå ett mål – att komma ut i Europa. Då gäller det att vi är som bäst de här fem kvarvarande matcherna, säger Özcan som vill se bibehållen fokusering hela vägen fram till sista sparken för säsongen.
– Vi känner att vi har gjort bra matcher och har inte haft några dippar. Även om vi kryssat två matcher nu så är det ändå med lite mersmak. Mot Elfsborg borde vi dödat matchen och mot Hammarby tycker jag att vi har 60 minuter av den matchen och de har 30. Men vår skärpa var inte den bästa, annars hade vi nog gjort fler än ett mål. Så det är det vi har tränat på under veckan, att sätta våra offensiva spelare i situationer där de får öva på att göra mål och sedan ska vi självklart förbereda oss defensivt också. Det viktigaste är att vi går in med attityd och inställning till den här matchen och verkligen är hundraprocentigt fokuserade. Är vi det och vågar spela det spelet vi har presterat efter sommaren så finns det stora förhoppningar att vi vinner den här matchen.

Motståndarna

GIF Sundsvall kämpar för sin allsvenska existens och gör det med framgång just nu. Fem raka obesegrade matcher med elva inspelade poäng för giffarna talar för att det kommer att bli en rejäl utmaning som väntar.
– Det är en tuff motståndare som vi kommer att möta med ett kompakt försvarsspel och snabba omställningar. Deras bollskicklighet och possessionspel gör att det kommer att krävas mycket av vårt försvarsspel. Ett väldigt passningsskickligt lag som också kommer att ställa stora krav på oss offensivt för att luckra upp deras försvar, förklarar Özcan som inte noterat några större förändringar i Sundsvalls spel utan menar att det är andra faktorer som bäddat för medgången.
– De har mött lag i mitten och nedre regionen så de har fått resultat med sig, de är ju obesegrade i de fem senaste. De känner att de är i bra form och då ökar självförtroendet  och när den känslan växer i ett lag är det alltid en svår motståndare. Det är väl de som är den stora skillnaden. De har i princip samma lag som när vi mötte dem i våras och spelar på ungefär samma sätt. Men som sagt, det här är en match som vi ska vinna.

Truppkollen

Inga avstängningar inför matchen där Kerim Mrabti saknas på grund av lårskada och även Haruna Garba får avvakta.
– Jonas Olsson och Othman El Kabir vilade i onsdags men båda körde på i torsdags så alla är igång i full träning. Kerim är dock fortsatt borta från spel och Haruna Garba har skadat sig även han och är inte aktuell, säger Özcan.

Statistiken

GIF Sundsvall har pendlat mellan Allsvenskan och Superettan sedan millenieskiftet men ser man till den tio senaste allsvenska matcherna så är det ett lag som Djurgården trivs bra mot historiskt sett. Åtta segrar, ett kryss och en förlust lyder statistiken och senast det begav sig på Tele2 Arena i våras bjöd Othman El Kabir på ett drömmål när han vinklade in segermålet till 2-1.

 

Attachment

l