Inför GIF Sundsvall – Djurgården

GIF Sundsvall – Djurgården

Onsdag 26 september kl. 19.00, NP3 Arena – Klicka här för att se matchen på C More
Domare: Patrik Eriksson

Efter en riktigt skön trepoängare på Vångavallen är det tätt på nästa allsvenska match för blåränderna. En tripp norröver för en drabbning mot GIF Sundsvall på NP3 Arena står för dörren där Özcan Melkemichel vill se total fokusering och en fortsättning på de förbättrade offensiva tendenserna som fanns mot Trelleborg.
– Efter den fina insatsen vi gjorde mot Hammarby kändes det som att vi hade en bra möjlighet att ta några segrar i rad. Sedan blev det en dipp mot BP men nu senast mot Trelleborg så tycker jag att vi skärpte oss och gjorde saker som vi har tränat på, framförallt  i anfallsspelet som vi pratade väldigt mycket om efter matchen mot Brommapojkarna. Vi kunde se delar av det mot Trelleborg och jag hoppas att vi kommer att göra det ännu bättre nu mot Sundsvall. Vi genomförde en bra träning i måndags och en mer taktisk träning idag så nu är det bara att ladda batterierna, för det är otroligt viktigt med energi. Man får aldrig underskatta vikten av att komma helt laddade och vara mentalt förberedda på en tuff och hård match. Det kommer att bli mycket hårt jobb och försvarsspel. Men vi ska vi vara trygga i det, för vi är duktiga på den biten, samtidigt som vi ska ha ett eget anfallsspel och bollinnehav, berättar Özcan.

Läget i laget

Jacob Une Larsson och Hampus Finndell är tillbaka i full träning vilket även gäller Aliou Badji som återhämtat sig från smällen han åkte på mot Trelleborg senast. För Erik Johansson och Kevin Walker är det dessvärre för tidigt för återkomst och dessutom är Edward Chilufya sjuk – precis som Omar Eddahri som egentligen skulle ha påbörjat sin träning med boll i måndags, enligt Özcan.
– Kevin och Erik är inte redo än och Edward är sjuk. Däremot så har Badji varit med och tränat fullt med oss och ”Jake” är tillbaka efter sin huvudskada. Även Hampus är med oss igen efter att ha varit sjuk i 8-9 dagar och är tillgänglig för truppen. Sedan har vi Omar Eddahri som skulle ha börjat träna med boll nu i veckan men som har blivit sjuk. Vi hade hoppats att Omar skulle kunna bli  tillgänglig för oss men nu får vi vänta och se. Det är ny match på söndag så vi hoppas så klart, men det är inte så många dagar till dess.

Missar nästa match vid gult kort: Aliou Badji, Marcus Danielson, Niklas Gunnarsson, Jesper Karlström, Jonas Olsson, Kevin Walker

Motståndarkollen

GIF Sundsvall har spelat stabilt och bra i år och ligger på en sjundeplats med samma poäng som Djurgården som dock har sämre målskillnad. Senast lagen möttes blev det ett kryss på Tele2 Arena och att det lär bli en en ny tuff utmaning som väntar är något som Özcan kan instämma i.
– Det är nog en av de tuffare matcherna. Tittar man till bollinnehav så kommer de att vilja ha mycket boll. Där gäller det att vi har kyla och vi ska göra allt för att de inte ska ha så mycket bollinnehav, speciellt på vår planhalva. Vi har tryckt på vissa saker där vi kan och vill vinna bollen och även om de är passningsskickliga så spelar de med mycket högriskpassningar som kan medföra att vi kan vinna bollen i gynnsamma lägen när de är utspridda och sedan ställa om. Samtidigt är det jätteviktigt att vi kan etablera längre anfall på deras planhalva. Det får inte bara bli en matchbild där vi försvarar och kontrar, analyserar Özcan.

Attachment

l