Inför Häcken-Djurgården

När: Söndag 9 april kl. 17.30
Var: Bravida Arena
Hur: Ses på plats för de som har fått tag i biljett, det kommer att vara ett starkt stöd och väldigt mycket djurgårdare på Bravida Arena. Med anledning av fredagens tragiska händelse kommer spelarna att bära sorgband under matchen. Kan du inte vara där visas matchen på C More, använd följande länk så gynnar du DIF Fotboll ekonomiskt.
Biljetter: Det ser ut att bli fullsatt på Bravida Arena och DIF-sektionerna är fyllda redan nu. Klicka här för mer info om ev återstående biljetter samt supporterinformation inför besöket på arenan.
Truppen: Kommer på lördag 17.30 på dif.se
Icke aktuella spelare: Haris Radetinac
Domare: Markus Strömbergsson

Gårdagens tragik i Stockholm påverkade oss alla oerhört starkt men i tider som dessa känns det desto viktigare att snabbt återvända till en normal vardag och den värdegrund av glädje, värdighet och respekt som vår förening vilar på. För Djurgårdens A-lag handlar det om att bege sig ner till Hisingen för match mot BK Häcken med sikte på årets första trepoängare efter den inledande förlusten mot Sirius. Özcan Melkemichels mannar har fått en träningsvecka på sig för att bland annat kunna matcha in nyförvärven Gustav Engvall, Felix Beijmo och Jonas Olsson i laget och det har nötts mycket på offensiven på Kaknäs.
– Framför allt har vi jobbat mycket med anfallsspelet och vi hade fullt fokus på det under fredagens träning. I torsdags var det mer inriktad på tempo och fart och på lördag är det förberedande. Sedan har vi tittat mycket på video och analyserat matchen från i måndags och jag, spelarna och ledarna runt om kring tycker att vi gör det hyfsat bra i 55-60 minuter. Fram tills att de gör mål så har vi bra kontroll på Sirius och jag tycker att vi spelar oss fram bra till sista tredjedeln. Där behöver vi vara mer distinkta och bestämda. Gå in och vara tuffare i vissa situationer, ta löpningarna och tro på att man ska göra mål vid inläggssituationer eller en-mot-en. Vi hade ju till och med ett två-mot-en-läge och där måste vi vara skickligare och inte slarva bort chanserna när de ges, berättar Özcan som är öppen för att laborera med uppställningen men som av naturliga skäl inte avslöjar om så blir fallet.
– Vi ska kunna förändra vårt spel beroende på vilka motståndare vi möter så det är klart att det kan finnas tankar på ändringar. Det är roligt att vi har stark konkurrens på en del positioner och när man möter olika typer av motstånd finns det ju en taktisk del i det hela. Så det kan bli så att vi ändrar eller så gör vi det inte, vi får se under lördagen vart det lutar.

Motståndarna

BK Häcken har smugit sig in bland de topptippade lagen i Allsvenskan och inledde med ett kryss med mersmak mot AIK i första omgången. Ett välbalanserat lag där Djurgårdens förra mittfältskämpe Alexander Faltsetas nu återfinns som kan bli en tuff nöt att knäcka på bortaplan för Özcan Melkemichels manskap.
– Jag tror att de är väldigt starka i år, de har fått en ökad defensiv stabilitet. Sett utifrån deras första match mot AIK och cup- och träningsmatcherna de spelat är det ett väldigt tight lag. Bra organiserade i försvarsspelet men samtidigt har de inte längre det anfallsspelet som Häcken varit kända för tidigare med snabba, korta passningar. Men de är fortfarande duktiga offensivt och kan anfalla på många olika sätt även om de som sagt inte är riktigt på samma offensiva nivå som tidigare. Å andra sidan var de svagare defensivt då så det är ett annorlunda Häcken vi kommer att möta på söndag. Men vi har sett dem mycket och vi är bra förberedda på vad vi ska göra i vår matchplan, berättar Özcan.

Truppkollen

Fortsatt fullt manskap på Kaknäs där Haris Radetinac är enda namnet som inte är aktuell för deltagande i truppen som åker till Göteborg, enligt Özcan.
– Det stämmer, inga skador eller sjukdomar så det ser bra ut. Alla har kört på hela veckan och även Haris har varit med och kört med oss. Man kan inte säga att han är skadad nu när han kör full träning men det tar tid innan han kan vara med och spela match igen. Vi ska få igång honom och sakta men säkert kommer han att komma in i det hela.

Attachment

l