Inför Häcken – Djurgården

BK Häcken – Djurgården

Söndag 12 augusti kl. 15.oo, Bravida Arena – visas på C More
Domare: Andreas Ekberg

Dags för bortamötet mot Hisingens stolthet på Bravida Arena. Tabellnian BK Häcken kommer stärkta av en 2-1-seger mot Örebro i den senaste omgången medan Djurgårdens kryss hemma mot Sundsvall följt av 1-2-förlusten i Ukraina var stora besvikelser. Blåränderna har spelat nio raka allsvenska matcher utan förlust men behöver trepoängare för att haka på i toppstriden

Läget i laget

Djurgården slipper liksom BK Häcken att undvara spelare på grund av avstängningar i den här omgången. Däremot kommer inte innermittfältaren Fredrik Ulvestad till spel på grund av ljumskproblem. Det finns dock goda förhoppningar om att norrmannen kan spela mot Kalmar i nästa veckas hemmamatch. Hampus Finndell har varit sjuk under veckan men är tillbaka i träning och aktuell för en plats i truppen. Det gäller även det senaste nyförvärvet Omar Eddahri som presenterades på torsdagen och är spelklar.

Motståndarkollen

Det jublades rejält i Häcken-lägret efter det sena segermålet mot Örebro. Matchen såg ut att sluta oavgjord men Paulinho ordnade säsongens andra seger på bortaplan.

– Otroligt skönt i det skede vi befinner oss i. Vi har haft det lite tufft här på slutet så det var en mycket, mycket viktig seger. En poäng i det här skedet av säsongen hjälper inte oss så mycket så vi kör på och tror på det vi gör och ger järnet för varandra, säger ex-djurgårdaren Alexander Faltsetas.

En annan DIF-bekant, mittbacken Joona Toivio ( i DIF 2010-12), dök upp på Hisingen i början av veckan. Finländaren har skrivit på för 3,5 år i BK Häcken och det jobbas för att få honom spelklar till söndagens match.

 

 

Attachment

l