Inför Hammarby-DIF

 

Söndag 27 maj kl. 13.00, Tele2 Arena
Domare: Tess Olofsson

Djurgården har haft stora skadebekymmer under säsongen men många tilltänkta startspelare på sjuklistan. Efter en tung period med tre raka förluster har man under senaste veckan vunnit borta mot IFK Kalmar och fått oavgjort hemma mot Limhamn Bunkeflo vilket bör ha gett lite andrum. Nu väntar ett spännande derby mot Hammarby som har flyttat matchen från sin vanliga hemmaplan Hammarby IP till Tele2 Arena.
– Det är skönt att vi har tagit poäng i de senaste två matcherna, men vi är lite besvikna över att vi inte fick med oss alla tre poäng mot LB07. Vi har fortsatta problem med en hel del skador, men det är bara att jobba på och vi ser fram emot söndagens derby, säger tränaren Joel Riddez.

Truppen
Gudbjörg Gunnarsdottir (mv), Petra Kümin (mv), Ingibjörg Sigurdardottir, Kim Sundlöv, Shiela van den Bulk, Michelle Wörner, Mia Jalkerud, Irma Helin, Fanny Andersson, Petronella Ekroth, Evelina Finndell, Tilde Lindwall, Portia Boakye, Wilma Sjöholm, Julia Walentowicz, Hanna Stokki.

Ej tillgängliga: Tempest-Marie Norlin, Filippa Pettersson, Jenna Hellstrom, Julia Westergren, Malin Diaz, Ingrid Ryland.

Motståndarkollen
Hammarby rivstartade Damallsvenskan med två segrar, men har därefter fyra raka förluster. Totalt har man gjort elva mål på sex matcher och släppt in lika många. Målskyttet är spritt på och interna skytteligan leds av Frida Sjöberg och Julia Zigiotti Olme med två mål vardera.
– Hammarby har haft en tuff period med flera raka förluster, men det har varit med små marginaler och det finns mycket energi i laget. Derby kommer att betyda mycket kamp, speciellt eftersom matchen är väldigt viktig för båda lagen som vil avancera i tabellen. Det kommer att bli kul, säger Riddez.

l