Inför Hammarby-Djurgården

När: Söndag 4 juni kl. 15.00
Var: Tele2 Arena
Hur: Ses på plats för de som hann skaffa biljett till södra läktaren. För övriga är det C More som gäller och beställer du matchen via följande länk blir det ekonomiskt gynnsamt för DIF Fotboll.
Truppen:
1. Andreas Isaksson 30. Tommi Vaiho
3. Elliot Käck 4. Jacob Une Larsson 5. Niklas Gunnarsson 12. Jonathan Augustinsson 19. Marcus Hansson 22. Felix Beijmo
6. Jesper Karlström 7. Magnus Eriksson 8. Kevin Walker 10. Kerim Mrabti 16. Kim Källström 58. Othman El Kabir
11. Amadou Jawo 17. Gustav Engvall 20. Aliou Badji 29. Haruna Garba
Icke aktuella spelare: Tino Kadewere, Haris Radetinac, Jonas Olsson
Missar nästa match vid gult kort: Ingen
Domare: Andreas Ekberg
Souvenirer: Det kommer inte vara någon sedvanlig försäljning på Globentorget eller inne på arenan dock hittar du ett brett utbud av souvenirer med Djurgårdsanknytning i DIF-butiken i Globen Shopping – öppettider 11-17. Derbydagen till ära erbjuder vi dessutom specialpriser på utvalda produkter där devisen först till kvarn råder…

Özcan om matchen

Derbydags igen för Djurgården och i samband med det triggas nuförtiden en mängd tankar igång förutom den vanliga anspänningen inför matcher av den här kalibern. För Özcan Melkemichels del så vidhåller han med emfas att ”det inte finns några derbyspöken” utan det här handlar till syvende och sist om en mycket viktig fotbollsmatch där Djurgården ska gå ut och vara det bättre laget.

Fredagens träning i gassande sol på Tele2 Arena bjöd på bra energi och Özcan passade på att nöta lite olika detaljer inför söndagens drabbning.
– Vi hade en taktisk träning där vi gick igenom lite styrkor och svagheter hos motståndarna. Det finns saker vi måste se upp med och sätt som vi kan straffa dem på. Sedan ska vi självklart utgå från vårt egna spel och inte anpassa oss alltför mycket men det är alltid bra att känna till sina motståndare väl, berättar Özcan.

Motståndarna 

Hammarby har fått en viss ordning på spelet sedan Jacob Michelsen anlänt och har fått ihop 15 poäng på sina 11 matcher. Deras danske tränare kommer dock inte att kunna leda laget från bänken i derbyt eftersom han blev uppvisad på läktaren i samband med senaste matchen mot Jönköping. Detsamma gäller både Arnór Smárason – som fick sitt tredje gula kort – och även Richard Magyar som fick syna rött kort mot J Södra. I övrigt finns det frågetecken för Jiloan Hamad och Johan Persson men även om det är ett till viss del decimerat Hammarby så räknar inte Özcan med några fördelar med tanke på Hammarbys jämna trupp. Snarare handlar det om en stenhård kamp som måste vinnas och chanser som måste utnyttjas.
– Hammarby är ett välorganiserat och disciplinerat lag som jobbar hårt i försvarsspelet. De har spelat 4-1-4-1 i många matcher och kan spela kort spel men använder också den långa bollen på Björn Paulsen väldigt ofta i sin uppspelsfas, sedan kan de också komma runt på kanterna. Båda lagen kan varandra bra så det är en derbymatch där andra faktorer spelar in och det handlar mycket om små detaljer. Framför allt att sätta sina chanser och i ett derby får man inte så många. Det kommer att vara tight och tufft där ute på planen. Ett krig där det gäller att kunna spela fotboll men samtidigt ha med sig krigarhjärtat, inställningen och attityden. Får vi sedan möjligheterna måste vi kunna straffa dem och göra mål, summerar Özcan.

Truppkollen

Tino Kadewere får vänta med fotbollen och det får även Haris Radetinac göra – i alla fall med A-lagsspelande eftersom han matchas igång via U21-matcher. Utöver det är Aliou Badji på väg tillbaka från U20-VM i Sydkorea medan Jonas Olsson är ett frågetecken, enligt Özcan.
– I nuläget avvaktar vi och ser med Jonas så får vi ta beslut kring honom under lördagen. I övrigt är alla friska och krya och sedan har vi förhoppningsvis Aliou Badji tillbaka hos oss på lördag så att han kan vara med i en kommande matchtrupp.

 

Attachment

l