Inför IFK Göteborg-Djurgården

När: Måndag 11 september kl.19.00
Var: Gamla Ullevi
Hur: Ses på plats. JK ordnar ett tåg ner till Göteborg där det fanns ett fåtal platser kvar under fredagen, mer information om resan hittar du här.
Truppen:
1  Andreas Isaksson, 30 Tommi Vaiho
3  Elliot Käck, 4  Jacob Une Larsson, 5  Niklas Gunnarsson, 12 Jonathan Augustinsson, 15 Souleymane Kone, 22 Felix Beijmo
6 Jesper Karlström, 7 Magnus Eriksson, 9  Haris Radetinac, 10 Kerim Mrabti, 16 Kim Källström
58 Othman El Kabir
17. Gustav Engvall, 21. Julian Kristoffersen, 24. Tinotenda Kadewere, 29. Haruna Garba
Icke aktuella spelare: Jonas Olsson, Kevin Walker, Aliou Badji (samtliga avstängda) Marcus Hansson, Oscar Jonsson (båda rehab).
Missar nästa match vid gult kort: Othman El Kabir, Andreas Isaksson, Jesper Karlström.
Domare: Bojan Pandzic

Özcan om matchen

Allsvenskan drar äntligen igång igen efter två veckors landslagsuppehåll och Djurgården beger sig ner till Gamla Ullevi. Matchformen har hållits igång med en träningsmatch mot Molde under tisdagen. Ett möte som slutade 0-1 och inte gav alltför tydliga besked för DIF-tränaren. Men det är vad som sker i skarpt allsvenskt läge som räknas, enligt Özcan Melkemichel som tar sig an den intressanta uppgiften att se till att Djurgården tar sin första trepoängare på Gamla Ullevi sedan 2011.
– Det har känts som ett ganska långt uppehåll så det ska bli roligt att det kommer igång. Samtidigt behövde vi det här upphållet med tanke på Felix Beijmo, Jacob Une Larsson plus lite andra skavanker som varit och tiden har ju läkt de skadorna. Nu körde de båda full träning idag och Felix var igång redan i onsdags, berättar Özcan som inte tycker att han fick alltför mycket nya svar av träningsmatchen mot Molde i tisdags.
– Helt ärligt gav den oss väldigt lite egentligen. Den kom lite olägligt för oss om man ska vara krass och det var därför vi luftade många spelare. Det är jättekul med sådana matcher och jag förstår nostalgin med Stadion. Fast med tanke på skadeläget vi hade så kom den inte helt lägligt. Träningsmässigt blev det också lite upphackat för oss men nu har vi tre dagar på rad på oss så vi kommer att komma väl förberedda inför Göteborgsmatchen.

Motståndarna

IFK Göteborg tar sig an de gästande blåränderna med en något decimerad defensiv. Blåvitt har en avstängning på mittbacken Kristopher Da Graca och även vänsterbacken Sam Adekugbe missar matchen efter att han åkte på en bristning när han spelade träningslandskamp med Kanada.

I övrigt har IFK Göteborg ryckt upp sig efter en motig period och har endast en förlust på de sex senaste allsvenska matcherna – de har emellertid kryssat i hälften av de matcherna. Poängskörden ligger på 29 poäng efter 21 omgångar vilket innebär en niondeplats i den allsvenska tabellen, åtta poäng efter serietvåan DIF.
– De har sett starka och stabila ut på sistone och hade en riktigt bra match där de spelade 2-2 mot Malmö FF borta senast. Innan dess hade de starka resultat mot AIK, Häcken och Elfsborg så de har fått en ny energi i laget. Det syns på deras sätt att spela; de jobbar, krigar och kämpar för varandra. Dessutom har de fått med sig lite resultat efter att man bytt tränare till Alf Westerberg och spelarna har rannsakat sig själva för deras insatser under våren. Så de har fått en stark skjuts framåt, säger Özcan som kommer att få coacha sitt lag på det hybridgräs som från och med i år återfinns på Gamla Ullevi.
– Vad jag hört ska det vara väldigt bra. Jag har inte varit där och spelat själv men andra lag och spelare som har varit där säger att det håller bra kvalitet.

Truppkollen

Glädjande återkomster på träningsplanen för Felix Beijmo och Jacob Une Larsson har noterats i veckan. Samtidigt finns tre avstängningar i form av Jonas Olsson, Kevin Walker och Aliou Badji plus en del skavanker i försvaret som gör att Özcan får stuva om lite inför måndagen.
– Jonas, Kevin och Badji är ju borta och det är klart att det är stora avbräck för oss. Men vi har andra bra spelare som kommer att gå in och göra ett lika bra jobb på de positionerna, förklarar Özcan som fick se pigga ben vid sidan av planen från Marcus Hansson och Niklas Gunnarsson som körde med fysteamet.
– Marcus är på gång och på väg tillbaka igen efter att ha varit borta ett antal veckor. Niklas Gunnarsson fick ju en smäll under måndagsträningen så vi vilade honom mot Molde. Men jag känner mig ganska säker på att vi har med honom mot IFK Göteborg, summerar Özcan.

Attachment

l