Inför IFK Göteborg – Djurgården

IFK Göteborg – Djurgården

Torsdag 24 maj kl. 19.00, Gamla Ullevi – Beställ matchen på C More här
Domare: Mohammed Al-Hakim

Näst sista matchen under vårsäsongen väntar och ett formstarkt Djurgården beger sig söderöver för att ta sig an IFK Göteborg. Dessutom med en veckas intervall sedan senaste matchen mot ÖSK – en välkommen återhämtningsmöjlighet, enligt Özcan Melkemichel som är inne i ett bra flow med tre raka segrar.
– Vi har haft ett bra flyt nu men det gäller också att jobba hårt för att få det flytet. Det tycker jag också att vi har gjort de senaste matcherna och nu är det två kraftansträngningar kvar innan uppehållet. Göteborg borta är alltid tufft men vi känner oss i ett bra slag och vi ser fram emot matchen, säger Özcan som genomförde tisdagens träning på Kaknäs välmående gräsmatta.
– På något sätt så känns det som att det blir mer närkampsspel på gräs och att presspelet blir lite bättre. Men nu är gräsmattorna så bra att bollen rullar som den ska och jag hoppas att mattan på Ullevi är lika bra som den brukar vara. Vi har förberett oss här på Kaknäs där vi har en fantastisk fin matta för den här årstiden och vi kommer väl preparerade inför matchen.

”Jag har bra koll på deras styrkor men det finns också svagheter som vi ska utnyttja”

Läget i laget

Jonathan Augustinsson och Haris Radetinac vilades senast mot Örebro men har nu fått ytterligare en vecka på sig att friskna till och var båda med och tränade under tisdagen.
– Haris är med oss och spelar. Han känner av lite smärta men tyckte att det känns okej och han har två dagar till på sig att träna vidare. När det gäller Jonathan Augustinsson har han tränat fullt ut sedan i måndags och sett pigg ut. Han har ju spelat väldigt många matcher innan skadan mot BP men det har inte gått så långt tid än, så han har inte tappat så värst mycket under den tiden. Även Johan Andersson kör full träning nu men däremot har vi ett frågetecken på Yura Movsisyan som ju fick en smäll på knäet senast mot Örebro.

Mer info om skadeläget från fysteamet hittar du här.

Missar nästa match vid gult kort: Marcus Danielson, Fredrik Ulvestad, Jacob Une Larsson

Motståndarkollen

IFK Göteborg – med DIF-bekantingarna Tobias Hysén, Gustav Engvall och André Calisir – har blandat och gett under inledningen av serien där segrar och förluster avlöst varandra med hyfsat jämna intervaller. Nu senast tappade de poäng i slutminuten mot Elfsborg och inkasserade därmed årets första kryss vilket gör att de ligger en poäng bakom Djurgården med en match mindre spelad.
– IFK Göteborg är ett ganska bra lag och framför allt på hemmaplan är de väldigt bra. De har ny tränare med ny spelidé och de pratar om att vara passningsorienterade, men jag tycker också att de spelar ett väldigt rakt anfallsspel. Det är en utmaning i sig och de har många snabba spelare där framme, så det gäller att vi ser upp med den typen av löpningar. De har också sina wingbacks väldigt brett vilket vi måste ha koll på. Framför allt Emil Salomonsson men även Victor Wernersson som jag känner till sedan tiden i Syrianska. Jag har bra koll på deras styrkor men det finns också svagheter som vi ska kunna utnyttja, konstaterar Özcan.

Attachment

l