Inför IFK Kalmar-DIF

Lördag 19 maj kl. 13.45. Gröndals IP, Kalmar
Domare: Levente Szasz

Djurgården har inlett serien med tre förluster på de fyra inledande matcherna i Damallsvenskan vilket inte är den poängskörden damerna hoppats på. I senaste matchen blev det en knapp förlust mot Rosengård på Stockholms Stadion.
– Jag tycker att vi gjorde en bra prestation mot Rosengård senast där vi jobbade bra över alla lagdelar men tyvärr hade lite stolpe ut i de avgörande situationerna. I veckan har vi jobbat mycket med spelet i sista tredjedelen och på fasta situationer åt båda håll då jag tycker att vi släpper in för många mål på där. Men det är bara att fortsätta att jobba och förhoppningsvis har vi stolpe in i nästkommande matcher. Vi har haft en del tuffa skador, men de som åker ner till matchen är laddade och ute efter tre poäng, säger tränaren Joel Riddez.

Truppen
Gudbjörg Gunnarsdottir (mv), Petra Kümin (mv), Ingibjörg Sigurdardottir, Kim Sundlöv, Shiela van den Bulk, Michelle Wörner, Mia Jalkerud, Irma Helin, Fanny Andersson, Petronella Ekroth, Evelina Finndell, Tilde Lindwall, Portia Boakye, Wilma Sjöholm, Julia Walentowicz.

Ej tillgängliga: Tempest-Marie Norlin, Filippa Pettersson, Jenna Hellstrom, Julia Westergren, Malin Diaz, Ingrid Ryland.

– Ingrid Ryland skadade foten på torsdagsträningen och är inte tillgänglig, säger Joel.

Motståndarkollen
Kalmar ligger på elfte plats efter dem inledande fyra matcher med en seger och tre förluster. Laget spelar mycket med att söka djupledspassningar och med en spelare som Shade Pratt längst fram så får Djurgården något att bita i.
– Kalmar har gjort det bra som nykomlingar där vinsten mot Vittsjö och den knappa förlusten mot Kristianstad sticker ut. De är som många nykomlingar, ett lag där alla kämpar hårt för varandra. De har några spetsspelare som vi måste se upp med, men vi har gott självförtroende inför matchen, avslutar Joel.

Kan du inte vara på Gröndals IP i Kalmar på lördag 13.45 så visas matchen på C mores Sportkanalen och damallsvenskan.tv

 

 

Attachment

l