Inför IK Frej – Djurgården

IK Frej – Djurgården

Lördagen 24 februari kl. 12.00, Vikingavallen – Köp biljett här
Domare: Patrik Eriksson

Efter måndagens drömstart med tennissiffror mot Degerfors väntar nu omgång två i cupens gruppspel när IK Frej tar emot på Vikingavallen. En tidig seriefinal där det sannolikt bjuds på tufft motstånd mot ett formstarkt Frej som slog Jönköpings Södra med 2-1 och innan dess tryckte till Hammarby med 4-1 i genrepet inför cupen.

För Özcan Melkemichels del fanns det mycket positiva signaler att ta med från cupstarten i måndags och segern ger en stadig grund att stå på i gruppspelet.
– Det var viktigt med en vinst i första matchen, då är man ju med på ett annat sätt. Vårt mål är ju att vinna mot Frej och gör vi det tror jag att vi har en väldigt bra chans att går vidare från gruppen, vi gjorde ju sex mål senast så vi har en bra målskillnad med oss. Men det viktigaste för oss är att vi gör en bra prestation på lördag. Gör vi det så kommer vi att vinna, säger Özcan.

”De har några spelare som vi känner till väl och det blir säkert extra tändvätska för dem”

Läget i truppen

Efter förra veckans virusproblematik med influensa och magsjuka på Kaknäs har hälsotillståndet nu stabiliserat sig i truppen och det var välfyllt under torsdagens träning där korsbandsskadade Besard Sabovic och knäskadade Julian Kristoffersen körde rehab vid sidan av planen. Dock saknades Felix Beijmo som inte är kurant än.
– Felix är fortfarande sjuk och han är inne på någonstans runt 8-10 dagars sjukfrånvaro nu. Julian Kristoffersen har fortfarande lite känning i sitt knä så han har inte tränat med oss men Niklas Gunnarsson har kunnat vara med trots att han kände av ljumsken efter matchen senast. I övrigt har vi även fått in Marcus Danielsson som precis har kommit tillbaka efter sjukdom. För hans del får vi se hur mycket han orkar rent fysiskt för att kunna vara med i en matchtrupp, förklarar Özcan.

Motståndarkollen

IK Frej har som sagt visat god form på sistone och laget innehåller mängder med välbekanta DIF-namn: Marcus Hansson, Joseph Ceesay, Jakob Glasberg, Mattias Bouvin och Richard Spong finns alla med i truppen, dock försvann nyligen fd DIF-spelaren Danilo Kuzmanovic som lämnade klubben nu i veckan.
– De har ju några spelare som vi känner till väl och det blir säkert en extra tändvätska för dem, säger Özcan som är väl medveten om kvaliteten på motståndet som väntar.
– Frej är ett bra lag som har gjort en jättefin försäsong. De slog Jönköping borta, vilket inte är lätt. Ett väldigt kompakt lag defensivt, hårt jobbande och bra organiserade. De kommer säkert att ligga lågt mot oss och i anfallsspelet gäller det att luckra upp den defensiv som vi har framför oss. Det får inte blir spel i sidled utan vi måste ha mycket fart på bollen och en väldigt bra variation i vårt anfallsspel – precis som vi hade mot Degerfors. Sedan kommer vi att behöva de individuella egenskaperna också för att kunna slå sin gubbe, hitta en kombination och komma igenom. Vi behöver använda oss av både djupledsspel och kantspel för att få hål på dem.

Information för matchbesökare

Förköp av biljetter rekommenderas och inhandlas via: http://frej.ebiljett.nu
Priset är 100 kr/styck för bortastå och sittplatsbiljetter kostar 150 kr/styck, onumrerat.
Klicka här för mer info om sektioner och transporter.

Kan du inte vara på plats visas matchen på C More. Köp matchen via följande länk så gynnar det Djurgården.

Attachment

l