Inför Jönköpings Södra-Djurgården

Jönköpings Södra-Djurgården

När: Torsdag 18 maj kl. 19.00
Var: Stadsparksvallen
Hur: Ses på plats för de som har möjlighet. För övriga är det C More som gäller, beställ via följande länk så gynnar det DIF Fotboll.
Supporterinfo för resande: Hittar du här.
Truppen:
1. Andreas Isaksson, 30. Tommi Vaiho
3. Elliot Käck, 5. Niklas Gunnarsson, 12. Jonathan Augustinsson, 13. Jonas Olsson, 15. Souleymane Kone, 19. Marcus Hansson, 22. Felix Beijmo
6. Jesper Karlström, 7. Magnus Eriksson, 8. Kevin Walker, 10. Kerim Mrabti, 16. Kim Källström, 58. Othman El Kabir
11. Amadou Jawo, 17. Gustav Engvall, 29. Haruna Garba
Icke aktuella spelare: Haris Radetinac, Tino Kadewere, Jacob Une Larsson (avstängd), Aliou Badji (spelar U20-VM)
Missar nästa match vid gult kort: Ingen.
Domare: Patrik Eriksson

Özcan om matchen

Djurgården är inne i ett riktigt bra stim nu med tio poäng på de fyra senaste matcherna och en plats i toppskiktet av tabellen i skrivande stund. Ett välkommet formbesked inför en lurig bortamatch på en eventuellt svårspelad matta på Stadsparksvallen där DIF-spelarna har haft kort om tid att ladda om.
– Det är en match som blir svår och det är upp till oss att vara mentalt förberedda på en tuff uppgift. Det är naturgräs och planen kanske inte är den bästa. Men det innebär inte att vi ska börja tjonga och spela ett spel som vi inte vill eller kan spela. Samtidigt måste vi vara smarta och kanske spela lite enklare ibland för att inte försätta oss i svåra situationer. Vi vet inte vilken matchplan de har mot oss men om de pressar högt har vi en plan för det och gör de inte det har vi en annan plan. De vet ju inte hur vi kommer att agera heller och i det taktiska spelet kommer vi självklart inte att bjuda på någonting, påpekar Özcan med en blinkning och poängterar även vikten av den klassiska fotbollsklyschan: ”att ta en match i taget”.
– Det är jätteviktigt att vi inte tänker på derbyt nu. Det här är en match mot J Södra som är jätteviktig med tre poäng som står på spel och därför är det helt avgörande att vi har hundra procents fokus på den här matchen nu. Sedan får vi ta oss an derbyt efteråt.

Motståndarna 

Jönköpings Södra gjorde en godkänd säsong som nykomling i Allsvenskan 2016 med 35 poäng och en tolfte plats. Även i år har smålänningarna haft en bra start, speciellt hemma på Stadsparksvallen där laget tagit sju av sina nio poäng av den totala skörden på tolv poäng efter åtta omgångar.

En knepig bortamatch för Djurgården och Özcan Melkemichel således där fd DIF-spelarna Stefan Karlsson och André Calisir återfinns i motståndarsidans backlinje samtidigt som J Södra även sitter på gedigna offensiva krafter, enligt Özcan.
– Det är en svår motståndare vi möter. Ett bollskickligt lag med några individuellt duktiga spelare: Tommy Thelin är smart och Daryl Smylie är duktig på att komma in i boxen för att skapa ytor och ta avslut, han har dessutom ett bra skott från distans. Dzenis Kozica är en irrationell spelare och de har ytterbackar som är ganska offensiva. Dessutom hårt jobbande centrala mittfältare där Robert Gojani styr mycket av deras spel. Så det gäller för oss att  vara noggranna i försvarsspelet samtidigt som vi ska fortsätta vårt anfallsspel med mycket fart och variation där vi kan hota både centralt och genom att komma runt på kanterna.

Truppkollen

Det blev en tredje varning för Jacob Une Larsson mot IFK Göteborg som innebär avstängning och Tino Kadeweres dystra besked gör att han kommer att vara borta från spel fram till sommaruppehållet. För Haris Radetinac ser det positivt ut men han är inte redo för comeback i A-laget än. Redo är dock Jonas Olsson som såg pigg och spelsugen ut under onsdagens träning.
– Tino är borta från spel, Aliou Badji är bortrest för U20-VM och Une Larsson är avstängd. I övrigt är alla friska och krya och när det gäller Jonas Olsson har han tränat på bra och fick ju spela 10-12 minuter senast mot Göteborg. Han är så pass rutinerad så det är inga problem för honom, berättar Özcan.

Statistiken

Det finns inte alltför mycket att luta sig mot i modern tid med tanke på den korta, nutida allsvenska historiken för J Södra där förra säsongens matcher var de första i Allsvenskan sedan 1969. Fjolårets möten var dock inte särskilt upplyftande historier med förlust 0-1 borta och 0-2 hemma på Tele2 Arena. Dags att spräcka de grönkläddas nolla och vinstrad vid det här laget med andra ord.

Attachment

l