Inför Kalmar-Djurgården

  • i

Inför Kalmar-Djurgården

När: Söndag 5 november kl.15.00
Var: Guldfågeln Arena
Hur: Ses på plats tillsammans med ca 2500 DIF-supportrar som kommer att vara i Kalmar för att stötta laget. Biljetter till Djurgårdens sektioner på bortastå och bortasitt är helt slutsålda så Kalmar hänvisar nu djurgårdare till sektion K. Förköp rekommenderas starkt.
Supporterinfo inför arenabesöket: Hittar du här. Klicka här för att se DIFTV-klipp med info från Mats Jonsson.
Truppen: Kommer på lördag 15.00
Inaktuella spelare: Inga
Domare: Andreas Ekberg

Özcan om matchen

Den förut till synes breda vägen ut i Europa har nu smalnat av till en direkt avgörande match borta mot Kalmar FF. Men Djurgården fortfarande har allt i egna händer och seger innebär att tredjeplatsen är säkrad med tillhörande kval till Europa League. DIF-tränare Özcan Melkemichel är givetvis fullt medveten om matchens dignitet men vill hellre avdramatisera läget och istället skapa ett positivt fokus inför söndagen.
– Känslan är bra inför matchen. Vi har följt upp med bra träningar under torsdagen och fredagen och haft ett snack efter matchen mot J Södra. Vi var alla ganska besvikna på resultatet och att vi inte förmådde att skapa mer framåt men det ligger långt bakom oss nu, säger Özcan som märker av att matchtemperaturen gradvis har höjts under veckan.
– Alla ser fram emot den här matchen och vi ska vara absolut förberedda både mentalt och taktiskt. Det finns inget annat än att gå ut och vinna på söndag. Jag tycker att det märktes redan på torsdagsträningen att fokuset blev skarpare och koncentrationsnivån höjdes och den kommer att fortsätta öka fram till match.

Motståndarna 

Efter Nanne Bergstrands återkomst har Kalmar FF fått ordning på spelet och även om resultatraden har varit blandad har de rödklädda samlat ihop tillräckligt med poäng för att säkra fortsatt allsvenskt spel. De flesta av dessa har kommit på hemmaplan där KFF är obesegrade i de sex senaste matcherna. Så det är en tuff uppgift som väntar för Djurgården som dessutom stöter på två välbekanta namn i form av Erton Fejzullahu och Philip Hellqvist som numera återfinns i KFF.
– Det finns kvalitet i det laget. De har gjort en bra höst sedan de bytte tränare och tagit de poäng som krävdes eftersom de låg väldigt risigt till ett tag. Så det är ett bra lag vi möter men samtidigt spelar det ingen roll vilket lag vi möter. Det finns bara en sak i våra huvuden och det är att gå ut och göra vårt absolut bästa. Vi ska leverera en prestation som ska räcka till seger och gör vi det är vi kapabla att vinna mot Kalmar, förklarar Özcan som tror på en något mer öppen matchbild jämfört med J Södra.
– Jag hoppas att Kalmar inte parkerar bussen som Jönköping gjorde. Men vi ska ändå vara förbereda på om de väljer att ligga lågt. Vi har tränat under veckan mot olika typer av försvar och vi får se hur de spelar mot oss.

Truppkollen

Jonas Olsson och Kim Källström är tillbaka efter avstängning där den sistnämndes anmälan i samband med matchen mot Jönköpings Södra var ett orosmoln som skingrades i torsdags.
– Det är jätteskönt att Kim är med oss på söndag. I övrigt är Tino Kadewere det enda frågetecknet i truppen. Han har tränar vid sidan om i veckan och körde sin första träning nu i fredags så vi får se hur vi gör med honom, berättar Özcan.

Attachment

l