Inför Kalmar-Djurgården

 

Kalmar FF – Djurgården

Söndag 15 juli 14.00, Guldfågeln Arena – Biljett- och reseinfo här
Domare: Kaspar Sjöberg

På söndagen är det dags för höstsäsongens första bortamatch och Djurgården reser söderut för att ta sig an Kalmar på Guldfågeln Arenas naturgräs. Enligt Özcan Melkemichel är laget så redo som det kan vara.

– Vi tränar på lördagen då vi putsar de sista detaljerna och tittar på videoklipp, säger DIF-tränaren.

Läget i laget

Besvikelsen efter 1-1 mot Norrköping i söndags var stor men formkurvan ser fortfarande bra ut efter 16 poäng av 18 på de sex senaste allsvenska matcherna. Den senaste förlusten kom mot BP på Grimsta den 6 maj (0-1).

Tino Kadewere, som varit delaktig i hälften av DIF:s målproduktion i årets allsvenska (8 mål + 2 assist) ägnar sig åt fortsatt rehab på grund av sin knäskada. Dessutom måste Djurgården avvara lagkaptenen Jonas Olsson och Kerim Mrabti som båda fick säsongens tredje varning mot Norrköping i den senaste omgången. Däremot är Andreas Isaksson som drabbades av en mindre hjärnskakning åter aktuell för spel. Det gäller även Fredrik Ulvestad som råkade ut för en magskada liksom Jonathan Augustinsson som dragits med en förkylning under veckan. Luckan efter Jonas Olsson i mittförsvaret kan fyllas av nyförvärvet Erik Johansson om han hinner bli spelklar.

Motståndarkollen

Kalmar ligger sexa i tabellen, bara en poäng efter Djurgården på fjärde plats. Precis som Blåränderna har de rödvita lyckats förlora mot Brommapojkarna och kört över regerande mästarna Malmö med 3-0 under våren. Förra helgen blev det en klar seger, 3-1, mot Göteborg på Gamla Ullevi efter mål av Papa Diouf, Tobias Eriksson och Isak Magnusson.

– Vi vet vad de vill. I de flesta matcherna har de visat hur de vill försvara sig och anfalla. Sen gäller det för oss att hitta vapen och motvapen. Vi utgår alltid från oss själva men ser vi en svaghet som vi kan utnyttja så gör vi självfallet det, säger Özcan Melkemichel.

 

Attachment

l