Inför KIF Örebro – Djurgården

KIF Örebro – Djurgården
Lördag 17 februari 14.00, Behrn Arena

Förra lördagen inledde damerna tävlingssäsongen när gruppspelet i Svenska Cupen drog igång. Först ut var derbyt mot Hammarby där Djurgården vann och håvade in tre viktiga poäng. Nyförvärvet Ingibjörg Sigurdardottir gjorde inte bara en stabil match som back, utan inledde även målskyttet med nickmål på hörna i den första halvleken. Mia Jalkerud ökade på i den andra och gjorde 2-0, hennes hundrade mål i DIF-tröjan!

På lördag är det dags för andra omgången i gruppen där Djurgården spelar bortamatch mot Örebro. En viktig match i en tuff grupp där tre poäng i samtliga matcher troligt kan komma att behövas. Joel Riddez håller fortfarande på att forma sitt, till stora delar nya, lag men känner sig nöjd med utvecklingen och tar med sig energin från derbyvinsten till helgens match.

– Vi gjorde en stabil insats mot Hammarby förra veckan. Det är alltid skönt att vinna första tävlingsmatchen och speciellt när det är ett derby, säger Riddez.

Trots ett nytt spelsystem så har vi lyckats hålla ihop laget på ett bra sätt defensivt.

Läget i truppen

Djurgården har varit lätt skadedrabbat under försäsongen men småskavanker till trots bör alla spelare (förutom de långtidsskadade) vara aktuella för helgens match. De som saknas är knäskadade Filippa Pettersson och Emilia Brodin samt Tilde Lindwall som fortfarande dras med fotskada. Under veckans träningar har en del fokus legat på anfallsspelet. På sina två hittills spelade matcher 2018 har Djurgården gjort tre mål varav två varit på fasta situationer.

– I de matcher vi har spelat hittills har jag varit nöjd med vårt försvarsspel över hela banan. Trots ett nytt spelsystem så har vi lyckats hålla ihop laget på ett bra sätt defensivt. Vi har tränat en hel del anfallsspel under veckan och tränat med hög intensitet. Idag (fredag) kommer vi ta det lite lugnare och jobba på mindre ytor, säger Joel Riddez.

Motståndarkollen

Örebro slutade som bekant sist i fjolårets damallsvenska serie och kommer i år spela i Elitettan. Nedflyttningen var smått häpnadsväckande då KIF Örebro hade flera högklassiga spelare i bland andra Lisa Dahlkvist, Julia Spetsmark och, numera i Djurgården, Fanny Andersson. Nämnda har alla lämnat Örebro, tillsammans med en hel drös andra spelare. Bland nyförvärven hittas flera unga lovande spelare med erfarenhet från ungdomslandslagsspel. Laget har även värvat två amerikanska anfallare med tidigare erfarenhet från Elitettan. Även KIF Örebro inledde cupspelet förra veckan och förlorade då med 2-0 hemma mot Piteå.

– Till matchen mot Örebro hoppas jag att vi fortsätter vara kompakta defensivt och att vi ser ett lite tydligare etablerat anfallsspel som leder till att vi skapar fler målchanser. KIF Örebro har en ny tränare och tappat många nyckelspelare från förra året. Det gör att det är svårt att veta var de står just nu. De kommer säkert vara ett topplag i Elitettan i år, säger Joel Riddez.

Matchinformation:
KIF Örebro – Djurgården
Lördag 17 februari kl 14:00, Behrn Arena

Attachment

l