Inför Kristianstads DFF – Djurgården

KRISTIANSTADS DFF – DJURGÅRDEN

SÖNDAG 5 AUG KL. 15.00, VILANS IP

Efter 2-2 matchen mot Vittsjö den 7 juli har det varit uppehåll för damlaget. Under denna månad har spelarna haft semester men även varit på träningsläger. Nu är det omstart och höstsäsongen ska dra igång borta mot Kristianstad på söndag.
– Denna veckan kommer vi ha fokus på vårt anfallsspel och kontringsspel på träningarna. Men sen kommer vi egentligen gå igenom alla delar i spelet denna veckan också. Vi gör det för att det är en omstartsperiod och att vi har nya spelare i truppen. Vi kan Kristianstad ganska bra. Det var ju bara en månad sedan vi möttes sist. Vi vet ungefär hur de vill spela och hur de vill agera, säger Joel Riddez.

GET I LAGET

Nyförvärvet Maddie Bauer kommer inte att vara spelklar till matchen på söndag. Annars ser utgångsläget i truppen väldigt bra ut, enligt Riddez.
– Vi har inga avstängningar men Maddie kommer inte att vara spelklar, annars ska alla vara tillgängliga. Vi har några som kanske inte riktigt är klara för 90 minuter men som ändå är skadefria. Sedan vet vi ju inte vad som kan hända under träningarna inför matchen, men just nu ser det bra ut på skadefronten. Nu behöver vi tid för att matcha in spelare i positioner och få dem att finna relationer på planen också. Då kan vi bli jättebra.

TRUPPEN
Gudbjörg Gunnarsdottir (mv), Petra Kümin (mv), Ingibjörg Sigurdardottir, Kim Sundlöv, Shiela van den Bulk, Mia Jalkerud, Irma Helin, Fanny Andersson, Evelina Finndell, Tilde Lindwall, Portia Boakye, Julia Walentowicz, Tempest-Marie Norlin, Julia Spetsmark, Ingrid Ryland, Sherifatu Sumaila

MOTSTÅNDARNA

Kristianstad ligger just nu fyra i tabellen och har dessutom inte förlorat på hemmaplan denna säsongen. För en månad sedan möttes lagen på Stadion och då blev det 1-1.
– Kristianstad är alltid svårslagna. De är tunga och fysiska. Deras styrka är fasta situationer. De spelar ganska enkel fotboll men med mycket tryck framåt. Det gäller för oss att stoppa deras fasta och stå upp fysiskt mot dem. Vi vann ju båda matcherna förra året och spelade oavgjort nu på stadion. Så vi har rätt bra grepp på dem tycker jag.

Läs mer om Joel Riddez tankar inför omstarten här.

Attachment

l