Inför Limhamn/Bunkeflo-Djurgården

Limhamn/Bunkeflo-Djurgården
Lördagen den 27 oktober klockan 15.30 – Limhamns IP
Domare: Niklas Andersson

Det är dags för den sista omgången för året i OBOS damallsvenskan och Djurgården åker till Malmö för att möta Limhamn/Bunkeflo. För Djurgården på åttonde plats i tabellen handlar det om placeringar där platserna 6-9 är teoretiskt möjliga. För Limhamn på nedflyttningsplats betyder matchen betydligt mycket mer, en vinst säkrar kontraktet, oavgjort räcker till nytt kontrakt om Vittsjö förlorar medan förlust i praktiken betyder nedflyttning. Det kommer att vara ett väldigt motiverat lag som Djurgården ställs emot på lördag.

– Jag tror att alla tycker att det är skönt att det är sista matchen, det har varit ett utmanande år. Samtidigt är det viktigt att vi avslutar bra, den känslan vill vi ha med oss in i uppehållet och i försäsongen. Det ska bli kul, vi spelar utan press och hoppas kunna ta med oss de bra bitarna från matchen mot Linköping, menar tränaren Joel Riddez.

Truppen
Gudbjörg Gunnarsdottir (mv), Jennifer Pelley (mv), Ingibjörg Sigurdardottir, Kim Sundlöv, Shiela van den Bulk, Wilma Sjöholm, Ingrid Ryland, Maddie Bauer, Irma Helin, Fanny Andersson, Evelina Finndell, Wilma Sjöholm, Julia Spetsmark, Sherifatu Sumaila, Mia Jalkerud, Tilde Lindwall, Tempest-Marie Norlin, Portia Boakye.

Motståndarkollen
Limhamn gör sin andra säsong i högsta serien och i matchen mot Djurgården avgörs det om det blir ytterligare en säsong eller inte. Laget har legat illa till hela säsongen men med tre vinster på de fyra senaste matcherna har man avgörandet i egna händer, en vinst innebär nytt kontrakt då lagen ovanför möter varandra. Defensivt får Djurgården se upp med Rakel Hönnudóttir (8 mål) och Mia Persson (6 mål) som tillsammans stått för 14 av lagets totalt 24 mål.

– Det är vinna eller försvinna för dem och det blir säkert en del publik och nerv i matchen, det ger en extra krydda även till oss. Limhamn försöker alltid att spela en bra fotboll även om de har vissa brister, bland annat med tempot. Men de har också en del spetsspelare som vi får se upp med, menar Joel.

Kan du inte vara på Limhamns IP på lördag klockan 15.30 så visas matchen på obosdamallsvenskan.tv

Attachment

l