Inför Linköping-DIF

 

Måndag 18 juni 18.30, Linköping Arena
Domare: Laura Rapp

Skador, skador och skador. Det har inte varit lätt för tränaren Joel Riddez och damlaget under vårsäsongen och många gånger har man inte ens haft en full bänk. Men det är ingen som har deppat för det utan man har knutit näven och jobbat på. Efter sju omgångar låg man på en sjundeplats i en jämn tabell där det bara var två poäng upp till tredjeplatsen (några lag har därefter inlett omgång åtta och Djurgården ligger nu åtta). Det är  så jämnt att hade Djurgården gjort ett mål till under säsongen hade man gått upp två placeringar.

Truppen
Gudbjörg Gunnarsdottir (mv), Petra Kümin (mv), Ingibjörg Sigurdardottir, Kim Sundlöv, Shiela van den Bulk, Michelle Wörner, Mia Jalkerud, Irma Helin, Fanny Andersson, Petronella Ekroth, Evelina Finndell, Tilde Lindwall, Portia Boakye, Wilma Sjöholm, Julia Walentowicz.

Ej tillgängliga: Tempest-Marie Norlin, Filippa Pettersson, Jenna Hellstrom, Julia Westergren, Malin Diaz, Ingrid Ryland.

Motståndarkollen
Regerande mästarna Linköping, men ett flertal landslagsspelare i truppen, var en av favoriterna även denna säsong men har inte fått den start man kanske hoppades på. Förra året tappade man totalt 15 poäng på alla 22 matcher, i år har man tappat elva poäng redan efter sju omgångar. Eter att laget tagit fyra poäng på de tre inledande matcherna fick tränaren Marcus Walfridson lämna och ersattes av Henrik Jensen. Bästa målskyttar i år är Natasha Dowie med tre mål och Marija Banusic med två.

– Linköping har ju bytt tränare under säsongen och ser väl bättre ut nu, men har inte heller haft en säsong som de hade hoppats. Med det laget och de förutsättningarna är de alltid ute efter guldet, nu ligger de på samma poäng som oss. Men de har många bra fotbollsspelare med landslagsspelare från Sverige, Norge och Danmark. Det blir en tuff men rolig match och det finns ingenting som säger att vi inte ska kunna slå dem, säger Joel Riddez.

Attachment

l