Inför Malmö FF-Djurgården

Malmö FF – Djurgården

Torsdag 3 maj kl. 19.00, Stadion – klicka här för att beställa matchen på C More
Domare: Andreas Ekberg

Dags för del två av vårens MFF-trilogi där det nu vankas en bortamatch på Stadion; som den numera heter efter att Swedbank-prefixet tagits bort. En match som egentligen skulle ha spelats under hösten men på grund av Europaspel för båda lagen nu har flyttats fram.

För Djurgårdens del gäller det att skaka av sig samtliga rester från söndagens mardrömslika upplösning av derbyt och gå in med full kraft för att ta sig an ett Malmö som också åkt på en del smällar på sistone. Özcan Melkemichel har han samlat ihop styrkorna och gav truppen en vilodag under tisdagen för att spara på krutet under det tighta spelschemat.
– Vi hade jättelugn rehab i måndags sedan fick spelarena ledigt i tisdags och körde ett lättare pass idag under onsdagen, så det är inga problem med återhämtningen. Rent mentalt är den stora besvikelsen över nu och vi har haft vår genomgång där vi hittade många saker som ändå var bra i derbyt . Prestationen i stort är helt okej men det finns många delar som vi vill bli bättre på, framför allt att vi vill skapa fler och klarare målchanser. Vi kommer runt på kanterna och bakom deras ytterbackar men vi får inte ut så mycket av det, även om vi har tre bra lägen för Jonathan Ring och Haris Radetinac bara i första halvlek. Sedan måste vi också agera bättre i försvarsspelet vid båda deras mål. Men det är små marginaler, får Jonas Olsson sin nick i slutminuten lite mer vid sidan av Wiland så är det mål, nu straffas vi istället väldigt hårt. Men vi har gått igenom den matchen och lämnat den bakom oss och fokuserar på att det finns en ny möjlighet till seger för oss mot Malmö, förklarar Özcan.

”Vi går in med höga huvuden och stort mod till den här matchen”

Läget i truppen

Glädjande nog är Kerim Mrabti tillbaka i träning med laget men hur han ligger till angående en comeback är svårt att sia om, enligt Özcan som också kan glädja sig åt att Edward Chilufya är frisk igen efter sin sjukdomsperiod i helgen.
– Roligt för oss att ha Edward tillbaka i träning igen. Men när det gäller Johan Andersson, som ju stukade foten förra veckan, är han ett frågetecken inför den här matchen, berättar Özcan.

Missar nästa match vid gult kort: Jonas Olsson, Fredrik Ulvestad

Motståndarkollen

Det råder ett mullrande missnöje i Malmö just nu där kravbilden nuförtiden alltid är inriktad på SM-guld och tabellplaceringens tiondeplats innebär åtta poängs differens till förstaplatsen. Senast blev det förlust med 3-0 mot Kalmar FF och hur MFF:s tunga start av Allsvenskan påverkar torsdagens möte återstår att se.
– En svår och tuff bortamatch mot Malmö som också ligger i ett läge där de som stora guldfavoriter har gått lite sämre. Det är deras hemmamatch och de har säkert mycket att fundera på. Det kan gynna oss men samtidigt är det ett väldigt hungrigt, aggressivt och desperat Malmö som vi kommer att möta. Kan vi bara hantera den matchbild som det blir, vilket vi har våra föraningar om, och göra rätt saker så tror jag att vi kan straffa Malmö. Vi har också med oss att vi slog MFF på hemmaplan med 3-0 och var ganska bra i den matchen och gjorde två riktigt bra prestationer emot dem i fjol. Så vi går in med höga huvuden och stort mod till den här matchen, summerar Özcan.

Attachment

l