Inför Norrköping-Djurgården

När: Söndag 13 augusti 17.30
Var: Östgötaporten
Hur: Ses på plats, över 4000 djurgårdare väntas vara på plats i Norrköping, supporterinfo kommer på dif.se. För övriga är det C More som gäller.
Icke aktuella spelare: Jonas Olsson, Julian Kristoffersen (ej spelklar).
Truppen: Kommer på lördag 17.30
Missar nästa match vid gult kort: Kerim Mrabti, Kevin Walker, Jesper Karlström, Andreas Isaksson, Othman El Kabir.
Domare: Bojan Pandzic

Özcan inför matchen

Poängen må ha uteblivit senast men prestationen mot Malmö FF var av det starkare slaget och ingav förhoppningar inför framtiden. Nu blir det nytt tufft motstånd för Özcan Melkemichels manskap när IFK Norrköping väntar på Östgötaporten. En match mot ett Peking som precis som Djurgården samlat ihop trettio inspelade poäng och en optimistisk Özcan ser fram emot en intressant utmaning på söndag.
– Känslan är bra måste jag säga, det har varit flera veckor med bra känsla på sistone och vi känner oss redo. Vi gör en riktigt bra prestation mot Malmö men får ingenting med oss och det är lite surt. Men det är mycket som är bra i den matchen: speciellt försvarsspelet med förstapressen och hur vi blir kompakta när de har etablerade anfall. De skapar inte så mycket mot oss men vi skapar desto mer. Så det är mycket som vi kan ta med oss och självklart även energin, säger Özcan som även kan ta med sig en hemvändande anfallare i form av Gustav Engvall till Norrköping.
– Det är jättekul att ha Gustav tillbaka och det ger oss många möjligheter att förändra en matchbild. Sedan får vi dessutom in Julian Kristoffersen framöver (som är spelklar till hemmamatchen mot Halmstad) och då kan vi titta ytterligare på motståndarnas svagheter och styrkor på ett annat sätt. Så rent taktiskt ger det oss väldigt mycket.

Motståndarna

Norrköping har haft några tunga spelartapp där Niclas Eliasson har gått till Bristol City och Christopher Telo till Molde. In har dock vänsterbacken Johannes Vall (från Falkenberg) kommit till ett Peking som vände en negativ trend med fyra raka förluster genom att vinna med 1-0 mot AFC Eskilstuna i förra omgången.
– Alla kan ha sina svackor men vi vet att i grund och botten är det ett riktigt bra lag, det har de visat de senaste åren. De är med uppe i toppen de också och det säger det mesta. Sedan har de haft en tung period men nu fick de sin vinst mot AFC vilket är viktigt för deras självförtroende. Jag såg matchen och den var jämnare än man kan tro men vi vet att det är ett bra lag vi möter. Det kommer säkert att vara mycket folk på plats och då kommer stämningen att piskas upp så att vi får ett högt tempo med mycket intensitet och kamp, konstaterar Özcan som inte lägger någon större vikt vid att Eliasson och Telo är borta ur laget.
– Vi vet att de har gott om andra skickliga spelare som kan fylla de luckorna, annars spelar man inte i Norrköping.

Truppkollen

Magnus Eriksson är tillbaka efter avstängning men Jonas Olssons ljumske gör att han ännu inte är tillgänglig för spel.
– Det är synd att vi inte har Jonas med oss men man måste låta honom vila så att han är hundra procent redo för spel. Dessutom har Niklas Gunnarsson gjort det jättebra och vi litar helt på honom som en fullgod ersättare. Niklas har visat att han kan gå in både som högerback och mittback och det är otroligt bra att kunna ha en sådan stark konkurrens i backlinjen, berättar Özcan som dock får tillbaka Magnus Eriksson som var avstängd senast.
– Det är stort plus det också. Sedan fick Haris Radetinac starta sin första match medan Othman El Kabir och Kerim Mrabti har gjort det bra på mittfältet och Tino Kadewere gjorde sitt första inhopp på jättelänge. Utöver det har vi som sagt Gustav som varit här tidigare och kan komma in snabbt i laget medan Julian kanske behöver acklimatisera sig lite men har intressanta egenskaper som ger oss nya möjligheter. Så som det ser ut nu har vi en väldigt fin trupp där vi kan ändra saker och ting. Men samtidigt ska man inte göra det bara för sakens skull. De som har spelat har gjort det bra och konkurrenssituationen nu ställer stora krav både på spelare och oss ledare.

Statistiken

Ruggigt jämnt och mycket mål är några observationer som dyker upp när man går igenom de tio senaste allsvenska matcherna lagen emellan. Det har blivit tre segrar för DIF respektive Norrköping och fyra oavgjorda där det bjöds på en riktig rysare senast när Tino Kadewere kvitterade till 3-3 på Tele2 Arena i matchens absoluta slutskede. Sannolikt har vi en ny målrik match i högt tempo framför oss på söndag.

Attachment

l