Inför Örebro-Djurgården

När: Söndag 7 maj kl. 17.30
Var: Behrn Arena
Hur: Ses på plats, en stor mängd DIF-supportrar kommer att finnas på plats i Örebro. För den som inte kan vara där ses matchen på C More, använd denna länk när du beställer matchen så blir det ekonomiskt gynnsamt för DIF Fotboll.
Supporterinfo för resande: Hittar du genom att klicka här.
Truppen:
1. Andreas Isaksson, 30. Tommi Vaiho
3. Elliot Käck, 4. Jacob Une Larsson, 5. Niklas Gunnarsson, 12. Jonathan Augustinsson, 19. Marcus Hansson, 22. Felix Beijmo
6. Jesper Karlström, 7. Magnus Eriksson, 8. Kevin Walker, 10. Kerim Mrabti, 58. Othman El Kabir
11. Amadou Jawo, 17. Gustav Engvall, 20. Aliou Badji, 24. Tino Kadewere, 29. Haruna Garba
Icke aktuella spelare: Kim Källström, Jonas Olsson, Haris Radetinac.
Missar nästa match vid varning: Ingen spelare i laget har två gula kort.
Domare: Magnus Lindgren

Özcan inför matchen

Det har varit en fartfylld inledning av Allsvenskan för Djurgårdens del med mycket dramatik och högt underhållningsvärde på matcherna. Nu väntar en tripp till Örebro för laget där viktiga poäng står på spel för att kunna ansluta till toppstriden av tabellen.

För Djurgårdens del blir det en match utan Kim Källström som är avstängd efter tre gula kort. Ett faktum som dock inte bekymrar Özcan som tycker att han har gott om duktiga spelare som kan gå in och göra ett starkt jobb centralt på söndag.
– Vi har ju Kevin Walker där som gjort det bra tillsammans med Kim. Sedan har vi Jesper Karlström som fick starta senast och gjorde det bra. ”Karlis” gör en bra match utifrån den positionen han fick och han blev inte utbytt för att jag var missnöjd med insatsen, jag ville bara ha in en ännu mer offensivt inriktad kraft i form av Tino Kadewere. Så vi har gott om alternativ centralt och där finns även Marcus Hansson som lurar i vassen och jag är inte orolig, säger Özcan som hoppas på fortsatt offensiv framgång på söndag.
– Den började lossna ordentligt offensivt mot Elfsborg där vi fick göra tre mål på hemmaplan. Sedan blev det två mål mot MFF och vi har fortsatt att göra mål i varje match och det är jätteviktigt för självförtroendet. Nu senast fick vi ju göra tre nya mål även om vi släppte in tre också. Men framför allt har vi fått igång Magnus Eriksson i målprotokollet, Gustav Engvall är där och Othman El Kabir är på gång. Jag är säker på att det kommer mål för ”Othi”, han har skapat mycket och även Kerim har gjort sitt också. Så det är skönt att de är de offensiva spelarna som också har gjort målen. Vi har ju jobbat mycket med anfallsspelet för att komma in i ytorna och inte bli stillastående eller isolerade i anfallet med allt för mycket bredd. Allt kan alltid bli ännu bättre men den delen har utvecklats bra tycker jag. Det känns som att vi är farliga nu när vi går till anfall.

Motståndarna

Örebro inledde serien starkt med sju poäng på tre matcher mot J Södra, AFC och Östersund. Farten har dock mattats av när motståndet blivit lite tuffare och det har endast blivit en poäng på de tre senaste (0-3 Elfsborg, 0-0 Häcken och 1-2 Malmö).

För Djurgårdens del brukar ÖSK vara ett hanterbart motståndarlag statistiskt sett men siffror är inte mycket att luta sig mot i en lurig bortamatch på Behrn Arena, enligt Özcan.
– Örebro hemma är alltid svårslagna. Nu hade de en väldigt tuff match mot Häcken där de i och för sig  fick med sig poäng men där Häcken dominerade ganska kraftigt. Jag tror inte att de var nöjda med sin prestation den matchen och sedan åkte de till Malmö för en tuff bortamatch. Där ledde de och hade en poäng med sig länge men Malmö gjorde ett sent segermål. Örebro gjorde det bra defensivt då och såg till att Malmö inte skapade så väldigt mycket som de brukar göra på hemmaplan. De visade upp en del vassa kontringar också så det är ett bra lag som vi möter. Men vi känner oss redo inför alla motståndare och nu har vi mött några av topplagen där vi varit minst lika bra. Vi är trygga och känner oss självsäkra i det vi gör, säger Özcan.

Truppkollen

Efter tredje gula kortet för säsongen får Kim Källström avstå från matchen medan Jonas Olssons ljumske gör att han inte heller är aktuell för spel till söndagen. I övrigt var det pigga ben på träningen där Othman El Kabir är tillbaka efter avstängning och såg väldigt spelsugen ut.
– Läget i laget är bra men vi har Kim avstängd och Jonas har sin ljumske. I övrigt är alla friska och krya och vi får tillbaka Othman också. Han är viktig med sin energi, löpvillighet och förmåga en-mot-en och vi är glada över att vi har så många tillgängliga spelare, berättar Özcan.

Statistiken

Att Djurgården trivs mot ÖSK syns med önskvärd tydlighet i statistiken. Åtta segrar på de tio senaste allsvenska matcherna talar sitt tydliga språk och faktum är att DIF har vunnit de fem senaste allsvenska mötena på Behrn Arena. Ett blårandigt bogeyteam som väntar för ÖSK med andra ord och en tradition som gärna får fortsätta.

Den kompletta statistiken över de tio senaste matcherna i allsvenskan hittar du nedan:

Allsvenskan 2016-10-02 Djurgårdens IF Örebro SK 3 2 10 683
Allsvenskan 2016-04-03 Örebro SK Djurgårdens IF 0 2 11 247
Allsvenskan 2015-07-27 Örebro SK Djurgårdens IF 0 1 11 171
Allsvenskan 2015-07-04 Djurgårdens IF Örebro SK 2 0 13 809
Allsvenskan 2014-10-20 Djurgårdens IF Örebro SK 0 3 7 454
Allsvenskan 2014-05-30 Örebro SK Djurgårdens IF 0 1 9 512
Allsvenskan 2012-08-31 Örebro SK Djurgårdens IF 2 3 6 809
Allsvenskan 2012-05-03 Djurgårdens IF Örebro SK 2 1 6 587
Allsvenskan 2011-08-14 Djurgårdens IF Örebro SK 0 2 6 298
Allsvenskan 2011-06-23 Örebro SK Djurgårdens IF 1 2 8 912

Attachment

l