Inför Örebro-Djurgården

Örebro-Djurgården

När: Tisdag 27 juni kl.15.00
Var: Behrn Arena
Hur: Ses på plats eller på DIFTV som sänder matchen live. Länk till sändningen hittar du via DIFTV och kostnaden för att se matchen är 29 kr.  Inträde på arenan kostar 50kr. Swish och kort gäller, inga kontanter.
Truppen: Andreas Isaksson, Tommi Vaiho, Jonathan Augustinsson, Marcus Enström, Niklas Gunnarsson, Elliot Käck, Souleymane Kone, Othman El Kabir, Magnus Eriksson,  Jesper Karlström, Kim Källström, Haris Radetinac, Filip Tasic, Kevin Walker, Aliou Badji, Haruna Garba, Amadou Jawo.
Icke aktuella spelare: Tino Kadewere, Jonas Olsson, Marcus Hansson, Felix Beijmo, Gustav Engvall, Kerim Mrabti, Jacob Une Larsson, Joseph Ceesay.

Inför matchen

Med en knapp vecka kvar till den allsvenska omstarten genrepar Djurgården med en träningsmatch mot Örebro SK. En match som ger möjlighet att trimma ihop laget efter uppehållet för U21-EM i juni, enligt assisterande tränare Hugo Berggren som drar förutsättningarna inför matchen i Özcan Melkemichels frånvaro eftersom han avstod måndagens träning pga sjukdom.
– Genrep mot Örebro och sista matchen innan Allsvenskan börjar igen så det är viktig match för oss. Vi har inte spelat match på länge så det är många som behöver speltid och vi ska också ge det till så många som möjligt. Därför kommer vi att ge flera spelare en chans att visa upp sig men annars kommer vi att försöka hålla det likt det sätt som vi spelat på tidigare. I övrigt kör vi på så hårt vi kan och ser det som en viktig match i förberedelserna inför omstarten, säger Hugo.

Motståndarna

Efter en motig inledning av Allsvenskan fick Örebro lite vind i seglen mot slutet med sju poäng på de tre senaste matcherna vilket i nuläget innebär 15 poäng på 12 allsvenska matcher. En träningsmatch under uppehållet har ÖSK också hunnit med mot Sirius i torsdags där det blev förlust med 0-1.
– Örebro är ett spelskickligt lag med många duktiga, tekniska spelare som är på uppgång som jag tror kommer att göra en bra höst. Vi hade en bra match mot dem i våras när vi vann med 4-0 och förhoppningsvis kan vi göra en bra match igen. Vi har en fin statistik på Behrn Arena som gärna får hållas vid liv men viktigast är att vi gör en bra prestation och ser att vi ligger rätt i planeringen inför omstarten mot Kalmar den 3 juli, förklarar Hugo.

Truppkollen

Haris Radetinac gör sig redo för sin första A-lagsmatch på över ett års tid vilket blir spännande att följa. Ytterligare ett glädjande besked gavs också när Jonas Olsson var tillbaka i full träning under måndagen. Han kommer dock att sparas mot Örebro där det blir en del andra luckor i truppen.
– Haris kommer att få spela imorgon, hur mycket det blir får vi se. I övrigt är vi lite kort om folk med U21-landslagsspelarna som är lediga (Une Larsson, Mrabti och Engvall) och sedan har Marcus Hansson åkt på en stukad fot, Felix Beijmo är sjuk, Tino Kadewere är fortfarande skadad och Jonas Olsson får vila. Dessutom har Joseph Ceesay blivit kallad till P19-landslaget för spel i EM i Georgien så han finns inte heller med imorgon. Så det är många spelare borta men det betyder att flera andra spelare kommer att få chansen att visa upp sig, summerar Hugo.

 

Attachment

l