Inför Örebro-Djurgården

 

150727 Örebros Robert Åhman Persson och Djurgårdens Alexander Faltsetas under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Örebro SK och Djurgårdens IF den 27 juli 2015 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

ÖREBRO-DJURGÅRDEN

När: Lördag 23 januari klockan 13.00
Var: Behrn Arena
Hur: Ses på plats för de som har möjlighet, supporterinfo hittar du här. I övrigt visas matchen på C Sports.
Startelva:

Kenneth Höie

Stefan Karlsson, Jakob Une Larsson, Tim Björkström, Elliot Käck

Seon-Min Moon, Jesper Karlström, Kevin Walker, Daniel Berntsen

Amadou Jawo, Sam Johnson

Bänk: Hampus Nilsson, Kevin Deeromram, Alonzo Clarke, Besard Sabovic, Soo-Yong Yoon, Michael Olunga, Tino Kadewere

Icke aktuella spelare: Sebastian Andersson, Oscar Jonsson (båda sjuka) Omar Colley, Emil Bergström, Alexander Faltsetas (alla tungt belastade och vilar) Michael Jahn (känning, klev av träningen i fredags) Kerim Mrabti, Haris Radetinac (rehab)

samling_jbh_743

Om matchen

Assisterande tränare Anders Johansson ledde fredagens träning när Pelle Olsson var sjuk och Anders summerar läget inför matchen på följande sätt:
– Vi kom ju hem i onsdags från Kanarieöarna, var lediga under torsdagen och haft träning nu under fredagen där jag tycker att det var en hög intensitet och spelarna var förvånansvärt pigga i benen. Ser man till träningslägret så har vi hunnit med väldigt mycket och ligger bra i fas så det ska bli riktigt kul att spela match igen mot Örebro, säger Anders som i skrivande stund inte kan ge exakta besked om matchningen.
– Vi har inte bestämt hur mycket speltid som alla ska få än. Det är några som har hög belastning och våra yttermittfältare spelade 90 minuter senast så där kan det nog bli byten i halvlek eller lite senare beroende på hur matchen ser ut. Men i övrigt får vi se hur vi matchar, vi tar beslut om det längre fram och när det gäller våra två provspelare, Michael Olunga och Alonzo Clarke, så får de följa med och börjar på bänken.

När det gäller skadeläget är det sjukfrånvaro och hög belastning på några spelare i truppen som således får ledigt under lördagen.
– Alexander Faltsetas får vila en vecka till och Omar Colley är också nära men han får vänta lite längre. Sedan låter vi Emil Bergström vila, han hade två hela matcher med landslaget och har haft en hög belastning på sistone så även han får ledigt. Utöver det är Sebastian Andersson och Oscar Jonsson sjuka och Michael Jahn åkte på en smäll nu under träningen så han är inte heller aktuell.

Motståndarkollen

Örebro SK har fyllt på i leden med några intressanta namn på sistone. Mittfältaren Astrit Ajdarevic återvände i somras till ÖSK där han spelade 2010 efter en vända till IFK Norrköping, Standard Liege, Charlton Athletic och Helsingborg och det bekräftades i december att han kommer att spela kvar under 2016. Örebro värvade även den amerikanske mittbacken Brendan Hines-Ike nyligen och ingen lär väl ha missat Martin Brobergs framfart under hösten sedan han anlände till Örebro.

Summa summarum ett starkt motståndarlag som var ett av de formstarkaste i Allsvenskan under hösten 2015 och ett intressant test för blåränderna.

Attachment

l